FÓRMULA 1

Sainz ‘vola’ amb el Ferrari en el test de pretemporada de Bahrain

Sainz ‘vola’ amb el Ferrari en el test de pretemporada de Bahrain
1
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Carlos Sainz va tancar el segon dia de test de pretemporada a Bahrain amb el millor temps en pista (1.29.921 minuts), a només dues dècimes del rècord de la pole de Verstappen l’any passat en aquest escenari. El madrileny va aconseguir el seu crono amb el compost més ràpid de la gamma Pirelli (C4), però també amb el pneumàtic tou convencional va estar al davant. El seu company Charles Leclerc va liderar la tanda matinal fins que una tapa de claveguera que hi havia a l’asfalt de Sakhir va fer malbé el terra del seu monoplaça i va obligar la FIA a anticipar el final de la sessió. L’escuderia de Maranello va poder constatar ahir que el seu SF-24 és un cotxe molt ràpid i, per ara, també fiable.

Després de l’exhibició de Max Verstappen en la jornada inaugural, quan el tricampió va deixar a més d’un segon els seus perseguidors, es va escampar el desànim al pàdoc. "Si no hi ha més batalla amb el Max quan comenci el Mundial, 24 carreres aquest any seran massa", va advertir Sainz, resumint la sensació general. Però ahir les coses van canviar i al box de Ferrari tot eren somriures de complicitat.

Alonso i la claveguera

Notícies relacionades

Al matí, Leclerc va marcar dues vegades un registre d’1.31, quedant-se a 0,6 segons del millor temps de Verstappen dimecres, i donava esperança als tifosi i a tots els que esperen que el Mundial no sigui un altre passeig per al de Red Bull des de l’inici. A Itàlia es diu que l’SF-24 pot ser entre 0,6 i 0,8 segons més veloç que el cotxe anterior.

Fernando Alonso, que, com l’any passat a Las Vegas, va ser el primer pilot a passar i intuir la trampa de la claveguera, al piano de la corba 11, va aconseguir esquivar-la, a diferència de Leclerc i Hamilton. No obstant, la bandera vermella li va impedir completar el programa de treball amb l’AMR24 i només va poder fer 31 voltes en el seu segon dia al volant.