Ricky Rubio se sent "amb nervis, gairebé com un ‘rookie’

El base del Masnou torna avui a jugar, amb la selecció contra Letònia a Saragossa, després de la seva absència per un problema de salut mental.

Ricky Rubio se sent "amb nervis, gairebé com un ‘rookie’

JORDI GRÍFOL

2
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

"Estic amb nervis, gairebé com un rookie més una altra vegada", diu Ricky Rubio sense poder evitar que se li escapi el somriure. El base del Masnou va trencar el seu silenci durant la concentració de la selecció espanyola de bàsquet a Saragossa. Va ser quan era amb el combinat espanyol, a principis d’agost en l’inici dels entrenaments per al Mundial, que va decidir parar per salut mental. Set mesos després, tornarà avui (20.00 hores, Teledeporte) a la pista contra Letònia, en la fase classificatòria per a l’Europeu del 2025.

Com ja va explicar el seleccionador Sergio Scariolo quan el va convocar, Rubio volia tancar el cercle: "Em feia molta il·lusió tornar a la selecció, és on ho vaig deixar, així que crec que és un punt i seguit després d’aquesta experiència". Aquesta depressió, que ha mantingut el base del Masnou més de mig any fora de les pistes, va donar pas també al final de la seva carrera a l’NBA després de 12 temporades.

Al febrer va tornar als entrenaments amb el Barça, assegurant ser en la recta final de la seva recuperació. Ja és jugador blaugrana a tots els efectes, tot i que el seu desig era tornar primer amb la selecció. La pròxima cita blaugrana és en l’Eurolliga, l’1 de març, un divendres, al Palau Blaugrana contra el Mònaco.

I així serà. Tornarà contra Letònia al pavelló Príncipe Felipe de Saragossa, que oferirà un ple total. "Aquí a Saragossa hem jugat ja unes quantes vegades i sempre ha sigut una afició entregada a la selecció. Es respira molt bàsquet en aquesta ciutat, així que és un lloc idoni per tornar", va expressar Rubio.

"No m’he sentit sol"

Notícies relacionades

El base va voler agrair el suport que ha rebut durant tots aquests mesos: "No m’he sentit sol en cap moment, ha sigut un suport molt gran, tant en la selecció com a Cleveland en el seu moment i en el món del bàsquet en general, i això m’ha ajudat moltíssim en un moment tan dur".

Rubio també va valorar ahir el Preolímpic,que es disputarà a València i que Espanya haurà de superar si vol ser als Jocs de París. "El Preolímpic serà bonic, esperem que amb un final feliç, però abans tenim aquesta prova de foc per a l’Eurobàsquet 2025, i són dos rivals de gran nivell [diumenge, Espanya visita Bèlgica], que en el passat ens han donat problemes. Haurem de donar el nostre màxim per poder aconseguir la victòria, però també amb bones sensacions perquè aquest estiu el procés sigui més ràpid del que és normal", va concloure.