el partit de bilbao

Els errors sentencien un Girona batallador a San Mamés

El bloc català va intentar arreglar els errors al darrere amb un final ple de caràcter

El conjunt de Míchel va regalar massa a l’Athletic, però no es va ensorrar i va estar a prop d’empatar. La derrota deixa el conjunt català a 6 punts del Madrid i 2 per sobre del Barça

Els errors sentencien un Girona batallador a San Mamés

LAIA BONALS

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els inicis, els que marquen tragèdies o triomfs. De vegades la història té els seus tirabuixons, les seves anades i vingudes, i no sempre es comença amb el millor peu o s’acaba guanyant la batalla. Com li va passar al Girona a San Mamés (3-2), que va regalar per sobre de les seves possibilitats.

El rellotge no havia arribat al segon minut de partit quan Aleix Garcia, enganxat a la línia de banda, va intentar tornar la pilota a Arnau situat com a central. La passada, totalment horitzontal, però, va quedar curta i Álex Berenguer la va recollir com si aquella pilota fos per a ell. L’extrem, des del balcó de l’àrea, es va desfer en un no res del defensa català, es va col·locar la pilota a l’esquerra i la va enviar cap a porteria sense miraments. Gazzaniga ho va intentar, es va estirar fins a quedar a pocs centímetres del pal, però la pilota va ser més llesta i més ràpida, i se li va avançar. Quan va traspassar la línia de gol, Míchel es maleïa. Des de la grada, com al Bernabéu, el guió es repetia de nou.

Sobrepassat

El gol va atordir el Girona, que va veure com en pocs minuts Iñaki Williams la va tenir sol a l’altura del punt de penal. Al davanter se li va esmunyir la pilota, que va rebotar abans d’hora i no va veure porteria per centímetres. Aquella sortida de pilota que va deixar enlluernada tot Espanya contra l’Athletic es va esfumar. L’equip de Míchel va fallar més del compte, va embrutar aquella brillantor que arrelava en una concepció perfecta del terreny de joc i els seus ocupants. Només algun esclat de Yangel Herrera o Savinho permetia respirar un Girona que es va veure sobrepassat.

Però, com tota bona història, necessita un gir de guió que faci d’una simple història una proesa (o un malson). Viktor Tsygankov va tornar el cop a l’Athletic en el segon temps. De víctima a botxí. El rellotge, de nou, no arribava a comptabilitzar el segon minut de joc quan Tsygankov corria per l’ample del camp celebrant la diana que tornava la igualtat al marcador.

El Girona es va tornar a sentir còmode, va intentar crear i construir per consolidar els moments de calma abans de tornar a arriar. Però l’Athletic ho va aprofitar abans. De nou, Berenguer va rematar, ara des de dins de l’àrea, per firmar el seu doblet a casa davant un estadi ple. La defensa del bloc català va tornar a fer aigües, amb falta de contundència després d’una mala col·locació.

Intercanvi de cops

Notícies relacionades

El Girona no va tenir temps ni de reaccionar. A la següent acció de perill, Iñaki Williams va aprofitar l’enèsim error defensiu per superar Gazzaniga, que poc va poder fer en aquest xut potentíssim. El gran dels Williams es besava l’escut després de córrer per la banda disfrutant d’una diana que ampliava diferències.

El conjunt de Míchel va intentar rescabalar-se tirant de caràcter. Eric Garcia va rematar amb la testa una falta, va superar Unai Simón i va deixar pas a un intercanvis de cops. El Girona no pensava abaixar els braços, no està al seu ADN. Ho van intentar per activa i per passiva, des del córner i amb jugades rocambolesques. Malgrat els vaivens, el marcador ja no es va moure més a San Mamés. Els errors en defensa van acabar per sentenciar un Girona que va reviure en el segon temps.