Topuria, campió mundial amb un KO per a la història

El lluitador hispanogeorgià va connectar un cop al cos, un ganxo i un cop amb la dreta per noquejar Volkanovski de manera fulminant al segon assalt i coronar-se rei del pes ploma.

Topuria, campió mundial amb un KO per a la història

BEGOÑA GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

Ho va prometre i ho va aconseguir. Tan sols es va fer pregar un assalt més. Ilia Topuria va fulminar Alexander Volkanovski per KO en el segon round del combat pel cinturó de pes ploma de la UFC i es va coronar com el nou rei de la categoria a l’Honda Center d’Anaheim (Los Ángeles, Califòrnia).

Estava l’octàgon calent i el públic entregat quan el Matador va connectar un cop al cos, un ganxo i un cop amb la dreta que va apagar els llums del lluitador australià i es va convertir en el primer espanyol a guanyar el cinturó de la lliga més important de les arts marcials mixtes del món. Els esbroncs amb què els 18.000 espectadors de l’esdeveniment havien rebut l’hispanogeorgià es van convertir en crits de joia a mesura que avançaven els minuts. No en va necessitar més de vuit per demostrar que la corona havia de ser seva.

Topuria va fer gala del seu estil, de caçador, a l’enganxar el llegendari australià amb dues potentíssimes mans en un combat que havia començat amb paciència i no tant amb volum. Volkanovski és un vell conegut per als amants de la UFC. L’australià és un lluitador dur, estrateg, capaç d’adaptar la seva actuació al lluitador contra qui s’enfronta, però Ilia va ser millor. Topuria va mesurar Volkanovski durant el primer assalt, bloquejant bé les cames amb què atacava el rival i mirant de prendre’n distància per connectar la combinació que minuts més tard el va aixecar a dalt de tot de la divisió.

Una rosa a la solapa

Al combat, Topuria va arribar tranquil, vestit amb corbata, aparentment calmat i amb les seves ja mítiques ulleres de sol posades. No passava desapercebuda la rosa a la solapa, un detall que no és casual. El Matador en tira una cada vegada que guanya. Minuts més tard pujava amb aplom a l’octàgon cantant la cançó amb què ja és costum veure’l aparéixer: La canción del mariachi, de Los Lobos. "Soy un hombre muy honrado,/que me gusta lo mejor./Las mujeres no me faltan,/ ni el dinero, ni el amor", taral·lejava amb la seva habitual fanfarroneria.

Topuria ho va avisar durant setmanes. Ho tenia molt clar. Es va atrevir fins i tot a tocar el cinturó de campió abans de guanyar-lo, un gest que fan molt pocs lluitadors per superstició. Va compartir fins i tot una foto del cinturó a les xarxes i actualitzava el seu rècord a 15-0 sense escrúpols. El Matador encarava la baralla amb una única opció: guanyar. I sabia que per fer-ho no havia de deixar lloc a dubtes.

Notícies relacionades

Ilia anava per ell. Va començar amb una guàrdia ben tancada, el centre de gravetat baix i els genolls flexionats. Malgrat la seva gosadia fora de l’octàgon, dins va ser previngut. No podia precipitar-se. El seu punt feble històricament han sigut els high kicks, i un sol cop, amb els guants de batre de 4 unces, podia perfectament enviar-lo a dormir. És el que estava maquinava per al seu rival. Topuria és un lluitador potent amb un striking molt dur. Letal.

Volkanovski va mirar de debilitar-lo a puntades de peu amb combinacions de calf kick, middle kick i high kicks que va anar combinant per intentar agafar-lo desprevingut. No van fer efecte en l’espanyol, que, quan va veure la manera d’entrar, no va perdonar.