Hugo González dona el cop en els 200 metres esquena

El balear, que havia sigut plata en els 100 metres, va firmar el primer or masculí de natació espanyola en un Mundial en 30 anys.

Hugo González dona el cop en els 200 metres esquena

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La natació espanyola va viure ahir una jornada de glòria als Mundials de natació de Doha. El balear Hugo González, que ja va ser protagonista amb una plata a principis de setmana, va conquerir la medalla d’or en la prova de 200 metres esquena al triomfar a la final, quedant per davant del suís Roman Mityukov i del sud-africà Pieter Coetze.

Amb un temps de 1.55.30, la millor marca mundial de l’any, el mallorquí va sumar la seva segona medalla en els campionats de la capital qatariana, on dimarts va quedar subcampió a la final de 100 metres esquena. Aquesta plata suposava la primera medalla mundialista per a la natació espanyola en la modalitat de piscina des de les tres que va guanyar Mireia Belmonte el 2017.

El campió espanyol va enviar un avís a tots els seus rivals (alguns absents a Doha) poc més de cinc mesos abans de l’inici dels Jocs Olímpics de París. Mai abans havia nedat tan ràpid el mallorquí, que complirà 25 anys dilluns vinent.

Hugo González, que ja va ser campió del món júnior d’aquesta distància el 2017 a Indianapolis (Estats Units), no es va despenjar mai de Roman Mityukov, bronze l’any passat en l’edició de Fukuoka (Japó), que va voler trencar la prova amb una explosiva sortida.

El pla de l’helvètic no va alterar el nedador espanyol, que amb un sensacional segon llarg es va col·locar en la segona posició a únicament 20 centèsimes del centreeuropeu, que arribava a Doha amb el millor registre del curs (1.55.99 minuts).

El panorama semblava complicar-se a 50 metres del final, quan l’espanyol es trobava a 55 centenes del seu rival suís i a 32 del nord-americà Aikins. Però ni així va perdre la calma Hugo González, que braçada a braçada va anar minvant el seu desavantatge fins atrapar primer Aikins, que es va enfonsar en l’últim llarg, i posteriorment Mityukov.

Una espectacular remuntada que va permetre al campió tocar la paret en primera posició amb una marca de 1.55.30 minuts, un segon menys que ela seva millor marca personal fins llavors, el 1.56.33 que va firmar a l’estiu a Fukuoka.

Des de Martín López Zubero

Notícies relacionades

El triomf converteix Hugo González en el quart espanyol que es corona campió del món en piscina llarga, després de Martín López Zubero, or en els 200 esquena el 1991 a Perth i en els 100 esquena el 1994 a Roma; Nina Jivanèvskaia, or en els 50 esquena el 2003 a Barcelona, i Mireia Belmonte, campiona en els 200 papallona a Budapest el 2017.

"Poques paraules tinc ara més enllà de l’agraïment a tot el meu equip, a la meva nòvia, Linda, a la meva família, als meus germans, que estan escampats pel món però sempre estan al darrere, als meus pares, Juan Miguel i Nadia...", va apuntar Hugo González, prudent sobre les seves opcions en els Jocs Olímpics. "Sé que hi participarà gent que ara no és aquí. Continuaré treballant per estar al seu nivell quan sí que hi siguin", va afegir el balear, orgullós del seu temps. "És el meu millor registre de sempre per un segon. Immillorable. No sabia que feia 30 anys que un nedador espanyol no guanyava un or en un Mundial", va assenyalar.

Temes:

Japó Natació