El Barça doblegaen la recta final un Manresa encomiable

EFE

2
MANUEL MARTÍNEZ

El Barça va guanyar el derbi català i es va convertir en el tercer classificat per a les semifinals de la Copa del Rei de Màlaga 2024. En un altre partit igualadíssim, el conjunt blaugrana es va imposar (102-91) a un encomiable Baxi Manresa. Els de Pedro Martínez van tenir opcions fins al final, però els va faltar encert en els moments decisius.

El partit va començar amb un gran ritme i intercanvi de cops. L’encert exterior del Manresa el va col·locar sis punts per sobre i obligava Grimau a demanar temps mort abans d’arribar a l’equador del primer quart. Fins a nou per davant van arribar a estar els manresans (9-18), però un triple de Jabari Parker i una cistella de Jokubaitis va acostar els blaugranes (14-18). Parker va sostenir el Barça en aquells moments (18-20). Al final dels primers 10 minuts, un avantatge per al Manresa (22-23).

Un triple de Da Silva va igualar marcador (27-27) i una cistella d’Hernangómez va donar l’avantatge als de Grimau. Va contestar Vaulet amb triple (29-30). El Barça va començar a endurir la defensa i un triple de Laprovittola va fer parar el partit a Pedro Martínez a 4.58 del descans (37-32).

El Barça va començar a posar la directa mentre els manresans no trobaven bons tirs (46-38). Un altre triple de Parker i una resposta immediata de Taylor deixava el marcador en 50-43 al descans.

El Manresa va refrescar idees i cames i va sortir com un cicló al tercer quart: 4-13 de parcial per recuperar la davantera al marcador (54-56). El partit va tornar a agafar ritme i temperatura.

Un decisiu parcial de 14-2

Un parcial de 7-0 dels de Grimau va obligar a demanar temps a Pedro Martínez a 1.22 del final del tercer quart (74-67). El Manresa va reaccionar jugant un partit frenètic amb tot per decidir en els últims 10 minuts (74-71). Va recuperar la davantera amb un triple de Dani Pérez. Moment de dubtes en l’atac culer que el Manresa no va aprofitar, tot i que Taylor continuava comandant l’atac amb una espectacular cistella per tornar l’avantatge al seu equip (88-89).

Badio va tornar a deixar per davant el Baxi, però va fallar dos tirs lliures, moment en què va començar la davallada dels de Nou Congost. El Barça va accelerar, sota el comandament de Laprovittola, cap a la semifinal amb un parcial de 14-2 fins al cop de clàxon.