Víctor Font: "Florentino està ajudant el Barça i no s’explica"

L’excandidat reitera les seves crítiques a Laporta, que s’ha envoltat «d’amics i familiars», però no li plantejarà una moció de censura.

Víctor Font: "Florentino està ajudant el Barça i no s’explica"

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Víctor Font, el candidat que va quedar en segon lloc en les eleccions de març del 2021 a la presidència del Barça, ha reiterat les seves crítiques a Joan Laporta, que s’ha envoltat, segons ha denunciat, d’"amics i familiars" per gestionar el club. L’empresari de Granollers va passar d’escriure una carta molt crítica cap a l’actual president blaugrana a les paraules. Li va posar ahir veu a tota la seva denúncia.

"Florentino està ajudant el Barça, tal qual. I ningú ho explica. No és normal fer operacions amb gent de la màxima confiança de Florentino. Anas Laghrari, fundador d’A22", va explicar ahir Font a Jordi Basté a RAC-1 en al·lusió a l’empresa que ha dissenyat i impulsat el projecte de la Superlliga europea. Ha demanat, a més, que s’abandonin aquestes velles fórmules de governança que expulsen, segons la seva opinió, el talent per prioritzar l’arribada de familiars i amics pròxims a Laporta. "Tots els executius amb talent se n’han anat. ¿Echevarría? Aquest senyor no té càrrec. ¿És normal que estigui cada dia en el club? Jo crec que no", va afegir sobre l’excunyat de Laporta que té un paper clau en la direcció executiva del Barça.

Adeu a la generació del 2003

Notícies relacionades

Font va considerar que s’ha esgotat l’etapa dels dirigents sorgits el 2003. "El club no pot continuar sent governat pels mateixos que van començar aquest segle", va recalcar en al·lusió a l’any en què van prendre el poder tots els presidents del Barça des d’aleshores. Laporta (2003-2010), Rosell (2010-2014), Bartomeu (2014-2020) i ara, de nou, Laporta (2021-...) "S’ha de modernitzar la gestió en tots els sentits", va assenyalar l’excandidat .

"Hi haurà un forat de pèrdues de 100 a 150 milions d’euros. L’única manera que té el club per evitar-ho és la venda de patrimoni en forma de jugadors", va assegurar Font, recordant que ja s’han produït "pèrdues operatives d’entre 200 i 300 milions cada any". També va informar que es tornarà a presentar a uns comicis, però en els seus plans immediats no figura activar una moció de censura contra Laporta. Sobre Xavi, que era el seu far en el projecte esportiu, va revelar que s’ha sentit poc acompanyat i que li va dir personalment que s’havia equivocat al comprar "el discurs triomfalista" del president.