LLIGA DE CAMPIONS

Un Mbappé voraç desperta la Reial del seu somni europeu

Un gol de l’astre francès i un altre de Barcola deixen el PSG de Luis Enrique a prop dels quarts. L’equip donostiarra no va treure profit d’una notable primera part a París

Un Mbappé voraç desperta  la Reial del seu somni europeu

PSG

2
Enric Bonet

Les eliminatòries igualades de Champions es decideixen pels detalls i les estrelles que marquen la diferència. Després d’una fase de grups de somni en què va quedar primera, la Reial Societat va patir ahir un bany de realitat a la capital francesa, en l’anada del seu apassionant duel de vuitens amb el París Saint Germain. L’equip d’Imanol Alguacil va sucumbir (2-0) davant un pragmàtic conjunt de Luis Enrique, que es va beneficiar del punch determinant de Mbappé i el desequilibri de Dembélé.

Malgrat l’absència en l’onze titular del capità Mikel Oyarzabal, la Reial va començar el partit amb el seu vestit de gala, el de les grans nits europees. Els homes d’Alguacil no es van intimidar davant la pressió ambiental del Parc dels Prínceps ni per la presència de Mbappé. Van saltar a la gespa amb la voluntat d’aplicar la mateixa proposta futbolista que els va permetre convertir-se en l’equip revelació en la fase de grups. I els donostiarres van aconseguir domesticar els parisencs en una igualada primera part, en la qual cap dels dos equips va disposar de nombroses ocasions.

Travesser de Mikel Merino

Durant els primers 45 minuts, la més clara la va tenir Mikel Merino amb un xut al travesser que va reactivar els fantasmes del passat del PSG, acostumat a patir estrepitoses eliminacions a la Lliga de Campions. Per al conjunt francès, Mbappé va ser l’únic que va posar a prova Remiro.

Després d’una primera part en la qual va estar contra les cordes, el PSG va tornar després del pas pels vestidors amb la voluntat de superar les seves dificultats futbolístiques a base d’empenta i talent individual. Una proposta poc sofisticada, però que pot funcionar quan es compta amb un dels millors futbolistes del món, com Mbappé. Cinc minuts després del descans, el 7 va malgastar un centre de Hakimi.

Avantatge numèric

Però el golejador de Bondy no sol perdonar més d’una vegada i així va passar. Després d’un córner centrat per Dembélé, l’estrella va demostrar el seu institut golejador aprofitant la pilota pentinada al primer pal per Marquinhos. La Reial no va tenir sort en l’acció del gol, ja que el PSG es va beneficiar d’un avantatge numèric a l’àrea després que Traoré, lateral txuri-urdin, quedés fora de la gespa per un cop.

El bloc basc va veure com aquest gol va abocar el partit a una dinàmica frenètica molt més favorable per al PSG. Mbappé va estar a punt de marcar el segon amb un potent xut des de fora de l’àrea que es va estavellar al travesser. Però l’astre no està sol en aquest PSG. A més de tot el desequilibri que genera Dembélé des de la dreta, Luis Enrique ha trobat un perfecte escuder per l’esquerra amb Bradley Barcola.

El jove extrem francès, de 21 anys, es va inventar una bonica jugada regatejant al seu marcador i superant per sota les cames Remiro. El punch del PSG es va imposar al bo savoir faire de la Reial. I l’equip basc necessitarà una nit de fantasia el 5 de març a Sant Sebastià si no vol que el seu somni europeu acabi a vuitens.