futbol

El Barça falla per primera vegada al Johan Cruyff

El Llevant va acabar amb el ple de 79 triomfs seguits de les blaugranes. Les jugadores de Giráldez es van mostrar molt imprecises després de l’empat

El Barça falla per primera vegada al Johan Cruyff

LAIA BONALS

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El que semblava un simple tràmit se li va entravessar al Barça. El Llevant, equip que van golejar en la final de la Supercopa (7-0) fa tan sols unes setmanes, va aconseguir el mai aconseguit a l’estadi culer. Per primera vegada, després de l’1-1, les blaugrana van marxar de la gespa del seu feu sense una victòria.

L’equip valencià es va venjar i, amb el gol d’Alba Redondo tot just començar el segon temps, va posar l’1-1 definitiu al marcador. No havia passat mai al Johan Cruyff: l’estadi culer només coneixia la victòria de les locals. El Llevant va acabar amb un ple de 79 triomfs seguits.

El Barça, però, va començar controlant el partit a través de les botes de Salma Paralluelo. L’aragonesa va tornar a vehicular el futbol de les culers, aquesta vegada contra el Llevant, a base de gols i ocasions. Col·locada com referencia en atac, la killer va obrir el marcador després de servir ella mateixa un córner. Va combinar amb Graham Hansen i des del balcó de l’àrea va centrar una pilota que es va anar enverinant. L’atac culer no va arribar a interceptar la pilota, igual que tampoc ho va aconseguir Tarazona; i la pilota va acabar dins de la xarxa.

Polèmica decisió arbitral

Hi ha coses inexplicables i després està el paper de l’arbitratge a la lliga femenina. Cada partit és una polèmica, un error, una fallada increïble. Contra el Llevant, el Barça va veure com la col·legiada Costa Arribas va assenyalar el camí dels vestidors quan Salma Paralluelo estava a punt d’enganxar la pilota a la frontal de l’àrea.

Era l’última acció del temps afegit i, mig instant després, la pilota va acabar dins. Les jugadores blaugrana, a més de Jonatan Giráldez, van anar corrent a la col·legiada a recriminar-li la polèmica decisió, però poc més van poder fer.

El segon temps es va reprendre amb una nova clatellada per a les blaugrana. Després d’una pèrdua a la sortida de pilota, el Llevant va aconseguir l’esfèric. Amb el control, va arribar la passada a l’espai per a Alba Redondo que li va guanyar l’esquena a Irene Paredes i va sentenciar davant Cata Coll. La d’Albacete va acabar amb el registre d’imbatibilitat de la portera mallorquina, després de 16 partits sense encaixar.

Contra rellotge

Notícies relacionades

Després de la diana, el Barça es va tornar imprecís. Les pilotes no arribaven a la receptora, les passades eren inconnexes i els regats mai superaven la seva adversària. Les culers van començar a anar contra rellotge. Les presses, sempre males companyes, van portar el Barça a precipitar-se.

Instal·lades en l’últim quart de camp, una vegada i una altra es van acostar a la porteria de Tarazona, però ja fos per falta d’encert o per proeses de la portera, el gol no va arribar. Per primera vegada en la història de l’Estadi Johan Cruyff, les culers van marxar al vestidor capbaixes després d’encaixar el primer empat al seu feu. "No ha sigut un bon partit, però crec que sí suficient com per guanyar", va explicar el tècnic Jonatan Giráldez.