FUTBOL AMERICÀ

Una Superbowl de ‘thriller’ en una altra coronació de Mahomes

Els Kansas City Chiefs van repetir com a campions de l’NFL al derrotar els San Francisco 49ers sota el lideratge d’un ‘quarterback’ que busca un lloc entre els grans de la història

Una Superbowl de ‘thriller’ en una altra coronació de Mahomes

ALBERT GUASCH

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Els Kansas City Chiefs de Patrick Mahomes no es cansen de guanyar. El quarterback més important de l’NFL va liderar la conquesta del tercer títol dels últims cinc anys de la franquícia que tan bé li paga. Els Chiefs van frustrar els San Francisco 49ers, que van tenir a prop el triomf que se’ls escapa des de fa 30 anys. Per segona vegada en la història la Superbowl es va resoldre en la pròrroga. I per fer més memorable el thriller, una passada de Mahomes en els últims segons va consumar la victòria a Las Vegas. Llums de neó per a Kansas City i la seva superestrella (25-22).

Una Superbowl de ‘thriller’ en una altra coronació de Mahomes /

El poder defensiu dels 49ers i dels Chiefs va marcar el desenvolupament del partit. La puntuació va ser baixa i la majoria de punts es van obtenir a través de puntades de peu i no de touchdowns. Hi va haver rècords de distància en les puntades de peu. Però al final el desenllaç va anar a càrrec del quarterback que ingressa uns 45 milions per temporada. Ben merescuts. En els instants decisius va trobar el ritme competitiu que el caracteritza i va arrossegar els seus a la zona en què es fan abraçades i celebracions.

Una Superbowl de ‘thriller’ en una altra coronació de Mahomes /

"És l’inici d’una dinastia", va proclamar el jugador, declarat MVP de l’extensa vetllada. Quatre hores llargues va durar el partit. "Però no hem acabat. Ho celebrarem en gran avui i ho celebrarem a Kansas City dimecres, però no pararem. Tenim un equip jove i volem continuar guanyant", va dir. "¡Volem la tercera Superbowl consecutiva!", va exclamar exaltat Travis Kelce, el millor soci de Mahomes.

Epicentre de famosos

Un munt de famosos es van aplegar a Las Vegas, ciutat d’apostes i festes i els últims anys d’esdeveniments esportius. Les càmeres van apuntar a Beyoncé, Jay Z, Leonardo DiCaprio, Joe Montana, Jeff Goldblum, Justin Bieber, Lana Del Rey, Lebron James i per descomptat Taylor Swift, que efectivament va arribar a temps des de Tòquio, on va tancar una sèrie de quatre concerts. També hi van ser Usher i Alicia Keys, protagonistes del lluminós show del descans. L’NFL és el passatemps favorit d’Amèrica i allà hi havia tots aquests noms rutilants per constatar-ho.

Travis Kelce, el nòvio de la cantant més influent del món, va trigar a comparèixer al partit. Es va oferir en l’últim quart i la pròrroga amb algunes recepcions, però abans es va convertir en tendència en l’artefacte que tothom coneix encara com a Twitter per encarar-se al seu entrenador, Andy Reid, amb el rostre vermell de ràbia.

Estava molt ofès per no haver participat en una jugada que va acabar malament per als Chiefs. Va exterioritzar al món una imatge de perdonavides bastant lletja. Després, a l’acabar, es va fer el líder de la festa, amb la seva nòvia somrient a prop. L’èxit va fer oblidar l’episodi anterior.

La sensació de pena i oportunitat perduda dels 49ers durarà un temps a la badia de San Francisco. Els 49ers van anar al davant en el marcador gairebé tot el partit, però no van aconseguir posar la bota al coll dels campions quan van poder. Brock Purdy, el quarterback anomenat Mr. Irrelevant, va mantenir el tipus i sens dubte es desfarà del malnom. Continuarà gravat en el seu historial que va ser escollir com l’últim del draft de fa dos anys i que fins al gener del 2025 tindrà el salari mínim de la lliga, però el xicot va demostrar aplom i no es va deixar superar per la pressió. En tot cas, com Mahomes, va patir les defenses granítiques, que es van imposar.

Notícies relacionades

En la pròrroga, gairebé insòlita en la final del futbol americà, els 49ers van prendre avantatge de tres punts amb una puntada de peu precisa del rookie Jake Moody, molt protagonista en el partit. En el drive de resposta, Mahomes es va animar. Va començar a trobar companys a qui passar l’ovalat. A còpia d’urpades es va anar acostant a la zona de touchdown.

Pel camí va salvar un parell de situacions compromeses. I quan s’ensumava una segona pròrroga, va trobar Hardman a l’àrea de la glòria, que va liquidar el matx. Els confetis van tornar a ploure sobre el seu cap arrissat. Un cap privilegiat.