Ricky Rubio torna a la selecció abans de debutar amb el Barça

Scariolo convoca el base per a la classificació de l’Europeu 2025. «Em va dir que li agradaria jugar el primer partit oficial amb la selecció», explica el tècnic.

Ricky Rubio torna a la selecció abans de debutar amb el Barça

el PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sergio Scariolo va incloure ahir Ricky Rubio a la llista de convocats per als partits de la selecció espanyola de bàsquet que es disputaran després de la Copa d’aquesta setmana a Màlaga. El base encara no ha jugat amb el Barça, malgrat haver sigut inscrit a l’Eurolliga i a la Lliga Endesa. Amb la seva decisió es pot suposar que el debut amb el Barça serà l’1 de març amb la visita del Mònaco a l’Eurolliga o dos dies després amb la del Saragossa al Palau a la Lliga.

Rubio va demanar al Barça entrenar-se amb l’equip de Roger Grimau –ho fa des del 30 de gener– després de posar fi a 12 anys a l’NBA, un final abrupte per un problema de salut mental que el va portar a renunciar al Mundial de l’estiu passat quan ja havia iniciat la concentració.

Ara Scariolo ha sorprès incloent Rubio, de 33 anys, per a les finestres FIBA, classificatòries per a l’Eurobasket 2025, després d’un parell de setmanes d’entrenaments al Palau. "Em va dir que romànticament li agradaria que el seu primer partit oficial fos amb la selecció, perquè sent un vincle especial amb mi, amb la selecció i amb els companys. Va ser emocionant", va dir Scariolo sobre la seva conversa amb el base català.

Dos partits al febrer

La selecció es concentrarà dilluns a Saragossa i disputarà dos partits, el 22 a la ciutat aragonesa contra Letònia i el 25 a Charleroi contra Bèlgica. "No estava amb el mòbil a la mà cada dia, però esperava aquesta trucada. El primer que li vaig dir va ser que calia dimensionar l’expectativa, que no esperés ser l’MVP del Mundial. És un procés de tornada a la forma i a la competició, a la millor versió d’ell mateix. I això vol temps. Li havíem dit que com a espectador, com a scout (observador), com a amic o com el que volgués, ens hauria agradat tenir-lo i és la millor manera. Però amb prudència i amb paciència", hi va afegir.

En aquesta línia, va comentar: "Cal esperar uns terminis normals per tornar a veure’l en una versió d’altíssim nivell, que tard o d’hora es produirà. Té una màgia i una especialitat en la seva relació amb aquest joc que segurament, en algun moment, deixarà algun esclat de gran classe". Sobre les expectatives de la seva tornada, va indicar: "No pots pensar a controlar coses que no controles. Hem de pensar a fer la nostra feina des de dilluns, entrenant-nos seriosament com sempre. Amb la màxima naturalitat i normalitat".

És la primera llista per a les finestres FIBA en què hi ha jugadors d’Eurolliga, al no coincidir en el calendari, Scariolo va dir també que Juan Núñez, Willy Hernangómez, Àlex Abrines, Sergio Llull i Lorenzo Brown li havien demanat descans. La convocatòria està formada pels següents jugadors:

Bases: Carlos Alocén (Reial Madrid), Alberto Díaz (Unicaja), Jaime Fernández (Lenovo Tenerife), Ricky Rubio (Barça).

Escortes: Alberto Abalde (Reial Madrid), Darío Brizuela (Barça), López-Arostegui (València).

Notícies relacionades

Alers: Rudy Fernández (Madrid), Joel Parra (Barça).

Ala pivots i pivots: Víctor Claver (València), Juancho Hernangómez (PAOK),Yankuba Sima (Unicaja) i Sebas Saiz (Alvark Tòquio).