La descomposició que es cronifica

L’aspecte polit del dia de l’Alabès es va tornar a embrutar davant del Granada. Laporta es va enfadar a la llotja pel nou resultat advers i Xavi va lamentar els regals defensius.

La descomposició que es cronifica

ALBERT GUASCH

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

A Xavi Hernández Creus li costarà arribar sencer al 30 de juny, la data de caducitat que s’ha autoimposat amb l’aquiescència de Joan Laporta. Aquest intent de "no em fas fora tu, sinó que me’n vaig jo" de l’entrenador potser no podrà defensar-lo amb partits tan descosits com el d’ahir davant el Granada. Un més.

Sort té del davanter amb corrector dental i l’estirada per completar que fa setmanes que s’ha desposseït dels complexos de l’edat. Lamine Yamal va fer tot el que va poder per posar coloraina al cadavèric aspecte de l’equip de Xavi, a qui els invents li duren ben poc. El brot verd d’un dia es panseix l’endemà. Ni tan sols davant un rival que fa olor de Segona aconsegueix regar el seu hort. La descomposició del seu joc està tan cronificada que s’explica que Laporta expressés el seu enuig a crits a la llotja després del partit.

Als protagonistes els van preguntar si era possible acomiadar-se de la Lliga i les respostes tenien el to mecànic d’un manual. "Necessitem millorar perquè estem perdent molts punts. Queden partits i els de dalt encara poden ensopegar", va comentar el davanter de 16 anys. Ningú creu això, ni tan sols al vestidor, però és el que tocava dir.

Notícies relacionades

"Està dos punts més difícil. La diferència és gran, però no impossible", va mussitar Xavi, que va recordar sobretot l’ocasió errada per Lewandowski que es podia haver convertit en el 2-0 uns segons abans de l’1-1 del Granada. "Hauria canviat el partit", va fantasiejar el tècnic, que va admetre la fragilitat al darrere. "Els errors defensius ens estan matant aquesta temporada. Cometem errors absurds".

Però compte amb les declaracions que s’atribueixen a Deco a la revista portuguesa Nascer do Sol a l’explicar allò que busca en l’entrenador que haurà de reemplaçar Xavi al juny. "Hi ha un mètode que està esgotat, així que hem de descobrir algú que trenqui amb el passat una vegada per totes i que avanci cap a un nou paradigma. Tenim un greu problema financer entre mans i aquesta serà una de les raons per les quals em van contractar. No tenim diners per a les inversions que fan altres clubs milionaris i això desanima qualsevol entrenador. En aquest moment no podem proporcionar-li aquests mitjans". A última hora de la nit, Deco desmentia a alguns periodistes que hagués dit aquestes paraules tal com han sortit publicades a Portugal.