Nou embolic amb la selecció per un canvi de seu

A 15 dies de la disputa de la Nations League a Andalusia, on Espanya es juga anar als Jocs, s’ha canviat la seu de la semifinal després de la negativa del Cadis.

Nou embolic amb la selecció per un canvi de seu

laia bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha concentració de la selecció femenina de futbol que se salvi de la polèmica. Una vegada més, les flamants campiones del món tornen a una convocatòria amb l’ambient caldejat. Aquesta vegada, per un tema organitzatiu. La semifinal i la final de la Nations League, que hauria d’atorgar el passi definitiu als Jocs Olímpics d’aquest estiu a París, es disputen el 23 i 28 de febrer. Les seus, a priori, estaven tancades: a Cadis, la semifinal entre Espanya i els Països Baixos, i a Sevilla, la final. Ara, però, això queda "totalment descartat" i la semifinal es disputarà també a La Cartuja després d’un canvi de seu d’última hora.

La falta d’entesa per la part i la falta de flexibilitat del Cadis en les seves condicions han tornat a deixar les futbolistes soles. Des del club gadità es remarca que la federació ja sabia des d’un principi que per poder jugar al Nuevo Mirandilla calia que el partit de la 26a jornada de Lliga, que enfronta el Cadis amb el Celta, havia de quedar agendat per a dilluns. Una vegada publicat el calendari, fa aproximadament 10 dies, el matx ha quedat fixat a les 14.00 hores del diumenge 25, ni dos dies després de quan s’hauria de disputar les semifinals de la Nations League. Des d’aquell moment el club gadità va donar per descartada la possibilitat de llogar el seu estadi per a la semifinal.

Sense compensació econòmica

Notícies relacionades

A Las Rozas matisen certs aspectes d’aquest relat. En primera instància, la federació no negocia amb els clubs directament per a la cessió dels estadis, sinó que és la Junta d’Andalusia, en aquest cas, la que fa d’intermediari i assigna els estadis per a cada partit. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, des del 26 de gener estaven tancades les seus de mutu acord entre la RFEF i la Junta d’Andalusia, que va ser qui va negociar i va conversar amb el Cadis. En cap moment hi va haver res firmat ni es va pactar cap tipus de compensació econòmica, ja que esperaven a conèixer el calendari per tancar l’acord.

Segons ha pogut saber aquest diari, el president del Cadis, Manuel Vizcaíno, ha rebut pressions de la Junta i de l’alcalde de la ciutat perquè rebaixi les seves exigències però aquest no ha accedit. Per això, la semifinal s’acabarà disputant a La Cartuja, igual com la gran final.