Tomé declara que no va convocar Hermoso per raons esportives

La seleccionadora declara a l’Audiència Nacional pel cas Rubiales i admet que no va cridar la davantera perquè havia jugat pocs partits amb el seu nou equip a Mèxic.

Tomé declara que no va convocar Hermoso per raons esportives

ángeles vázquez

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La seleccionadora nacional de futbol femení, Montse Tomé, va assegurar ahir davant el jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge que els motius per no convocar Jenni Hermoso en els seus primers partits com a seleccionadora van ser exclusivament esportius, ja que considerava que havia jugat pocs partits amb el seu equip a Mèxic. També va pesar, va declarar, l’ambient mediàtic que regnava en aquell moment pel petó no consentit que li va fer l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales després de la final del Mundial, que va entendre que podia afectar el seu rendiment.

Tomé, que havia sigut citada com a testimoni pel jutge després que l’hi ordenés la Sala Penal de l’Audiència, a l’estimar el recurs interposat per la defensa de l’exseleccionador masculí Jorge Vilda, va negar que aquest l’hagués pressionat d’alguna manera perquè no convoqués la jugadora per haver-se negat a participar en un comunicat que conclogués la polèmica amb Rubiales. Fonts presents en la declaració van assenyalar que Tomé va dir que ni tan sols va parlar amb ell a l’hora de fer la llista de jugadores que representarien Espanya en aquests dos partits de la fase de grups de la Lliga de Nacions 2023-2024.

Sí que va dir, en canvi, que va ser Vilda qui li va demanar que assistís a l’assemblea del 25 d’agost en què s’esperava que Rubiales presentés la seva dimissió pels fets a la final del Mundial, però en lloc d’això va cridar just el contrari: "No dimitiré". En la mitja hora que va durar la declaració, que va començar amb un important retard, Tomé va explicar que ella no voldria haver anat a aquella trobada; en les imatges del públic se la va poder veure entre les persones que van aplaudir Rubiales.

Excompanya

Notícies relacionades

La declaració de Tomé, que va coincidir un parell d’anys com a jugadora amb Jenni Hermoso (ella al Barça i aquesta última al Rayo Vallecano), es va fixar després que el jutge De Jorge dictés la interlocutòria en la qual donava per acabada la instrucció i proposava jutjar Rubiales, tant pels fets de després de la final del Mundial com per les pressions posteriors a la jugadora.

També feia asseure al banc dels acusats el director de la selecció masculina, Albert Luque, l’exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda i l’exresponsable de màrqueting de la Federació Rubén Rivera per les suposades coaccions a la jugadora i la seva família.