FUTBOL

Klopp sorprèn anunciant la fi de la seva etapa a Liverpool

L’entrenador alemany, de 56 anys, va revelar ahir que al final de temporada deixarà la banqueta d’Anfield. Es vol agafar l’any vinent com a sabàtic

«No entrenaré cap club o país l’any vinent, i mai cap d’anglès», va afirmar

Klopp sorprèn anunciant la fi de la seva etapa a Liverpool

ALBERT GUASCH

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Sorpresa majúscula a la Premier. Jürgen Klopp, una de les grans personalitats del futbol europeu, va anunciar ahir que alça veles i que al final del curs deixarà de ser l’entrenador del Liverpool després de nou temporades. El tècnic alemany, impulsor de l’autodenominat futbol heavy metal en contraposició del tiqui-taca, es va declarar sense energia per completar els dos anys que li queden al contracte, almenys al nivell d’intensitat que exigeix l’històric club red.

"No entrenaré cap club o país durant l’any vinent. I mai cap club anglès... Puc prometre-ho, fins i tot si no tinc res per menjar, i això no passarà gràcies al Liverpool, i no ho faré", va dir Klopp. Un missatge per a clubs de grans dimensions de trajectòria trontollant (sí, llegeixi’s el FC Barcelona).

El Liverpool va donar a conèixer la notícia al matí amb un comunicat i Klopp la va ratificar en una roda de premsa a la tarda. Però en realitat l’alemany ja va deixar entreveure als dirigents del club al novembre, preparant la temporada vinent, que es veia al final del camí.

"Amb tota la responsabilitat que tens en aquesta feina, has de donar el màxim", va indicar l’entrenador. "Ho he fet sempre així, però fa 24 anys que treballo en això. Sempre he donat tot el que he tingut. Però m’he adonat que els meus recursos no són infinits i prefereixo fer les maletes a l’acabar la temporada i després agafar-me un descans i parar".

Anuncia la seva decisió quan el Liverpool és líder de la Premier, a cinc punts del Manchester City (que té un partit menys), i és viu tant a la Copa anglesa com a l’Europa League. S’augura d’aquí a final de curs un altre duel trepidant amb Pep Guardiola, un que ha engrandit la Premier els últims anys. L’alemany va presentar els desafiaments tàctics més exigents al català, com va confessar alguna vegada.

Connexió amb la grada

Klopp, de 56 anys, sempre ha aparentat una gran connexió amb el club i els seus aficionats. "Puc entendre que sigui un xoc per a molta gent en aquest moment, però òbviament sento que puc explicar-ho, o almenys intentar explicar-ho. M’agrada absolutament tot d’aquest club, de la ciutat, de la nostra afició, de l’equip i el personal, però el fet que tot i així prengui aquesta decisió demostra que estic convençut que és la que he de prendre", va assenyalar.

Sota la seva direcció, el Liverpool va tornar a l’elit del futbol europeu i ell s’ha fet mereixedor de formar part de l’estirp de tècnics llegendaris de l’entitat com Bill Shankly, Bob Paisley i Kenny Dalglish. Ha omplert les vitrines d’Anfield d’un bon grapat de trofeus. Com la Lliga de Campions del 2019, la Premier League del 2020 (la primera des de 1990), el Mundial de Clubs (2019), una FA Cup (2022), una Copa de la Lliga (2022), la Supercopa d’Europa (2019) i una Supercopa anglesa (2022). A més, els reds van arribar a dues finals de la Champions més, totes dues perdudes contra el Reial Madrid els anys 2018 i 2022.

¿Xabi Alonso, el relleu?

Notícies relacionades

Entre els records indelebles de Klopp ha de figurar la nit màgica d’Anfield en què el Liverpool va remuntar l’eliminatòria de la Champions contra el Barça, un 4-0 el 2019 després de perdre per 3-0 al Camp Nou.

Alguns mitjans anglesos ja suggerien ahir el nom de Xabi Alonso, exjugador red i actualment tècnic del Leverkusen, sorprenent líder de la Bundesliga, com a possible substitut. El club, propietat de Fenway Sports Group, va indicar a través del seu president, Billy Hogan, que es prendran el seu temps a elegir un successor. Per la seva banda, Klopp va assegurar que no canviarà d’opinió passi el que passi d’aquí a final de curs.