El Mallorca tomba un trist i desconegut Girona

MARCOS LÓPEZ

2
Marcos López

Es va quedar a les portes un desconegut Girona. A les portes, abatut a Mallorca perquè va firmar un partit horrible que li va impedir arribar a les semifinals de la Copa del Rei. Una frontera maleïda perquè l’equip de Míchel va estar desfigurat en una primera meitat horrorosa que el va deixar a aquestes portes a què tant costa arribar. Ni contra 10 va tenir el futbol i la tranquil·litat necessària per fer caure aquesta ja insalvable barrera. Va ser un equip estèril i intranscendent, com si no hagués entès la dimensió històrica de la cita.

Acostumat a dibuixar pàgines per al record, va escriure a les illes un gargot, que no van resoldre els gols de Stuani ni Savinho, que van arribar massa tard. Tard i malament com el Girona perquè tot va passar en el seu pitjor partit. I en la pitjor mitja hora inicial del Girona en aquests sis mesos plens de gestes. I en el pitjor moment perquè va arribar a Mallorca i no va comparèixer. Es va oblidar de l’hora d’inici del partit. Ni tan sols els dos primers avisos de l’equip d’Aguirre van exercir de despertador per a un endormiscat i despistat conjunt gironí. No va estar quan havia d’estar a la gespa.

Enuig sense fi de Míchel

Quan se’n va adonar, fregant el minut 34, ja perdia 3-0, el mai vist abans. Una cosa desconeguda per a Míchel, que estava indignat pel desconcertant joc del seu equip. Tal era el seu enuig que en el minut 22, i ja amb 2-0 al marcador, va ordenar escalfar a Pablo Torre, Portu i Yan Couto.La estructura defensiva del Girona, amb Arnau, Antal, Blind i Miguel, va quedar despullada a l’instant. No era només responsabilitat dels quatre del darrere sinó d’un equip que no va tenir el control del joc que se li suposava. Ni la intensitat que mereixia guanyar-se el pas a unes semifinals de la Copa del Rei, frontera que mai havia travessat abans.

Acabada la caòtica primera meitat, el millor havia sigut Juan Carlos, el porter del torneig coper, que va estar venut en els tres gols deixant a més prèviament dues parades molt bones. Sol Larin en l’1-0 després d’una horrible acció col·lectiva del Girona. Tou al rebutjar Blind abans de l’imponent xut d’Abdón en el 2-0. I error del principiant Antal tirant el fora de joc de mala manera en el penal per consumar el 3-0 liquidat per Abdón. Aguirre, el tècnic del Mallorca, va dissenyar un pla de partit perfecte, que va comptar amb la inestimable complicitat del Girona. Complicitat i desídia. Només va cometre una falta en 45 minuts. I va ser la mà d’Antal, detectada pel VAR, prova d’aquesta incompareixença que va enervar Míchel.

Ni contra 10

L’enuig del tècnic de Vallecas va tenir una doble decisió en el descans: Dovbyk per Yangel Herrera, horrible primera part la seva, per jugar amb dos nous. I Yan Couto per Arnau. Però l’impacte del 3-0 va resultar demolidor. Tant emocionalment com futbolísticament, incapaç de reaccionar fins que Stuani va provocar un penal, que tenia un premi afegit: dues de grogues a Raíllo. Dues de grogues i expulsió. Ni amb aquest 3-1 i jugant contra 10 va poder el Girona donar-li la volta a un partit que va perdre per la seva apatia. El gol de Savinho, ja en el temps afegit, va ser tan estèril com el Girona.