automobilisme

Aragonès diu que Catalunya negocia seguir amb el GP d’F-1 a partir del 2026

Cursa de fórmula 1 al circuit de Montmeló.

Cursa de fórmula 1 al circuit de Montmeló. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
laura lópez albiac

Mentre les institucions madrilenyes preparen la presentació amb tota la pompa del GP de Madrid, avui a Ifema, la Generalitat de Catalunya es manté ferma en la seva aposta per continuar amb un gran premi de fórmula 1 que se celebra ininterrompudament al Circuit de Barcelona des de fa 33 anys. El president Pere Aragonès es va referir ahir a la qüestió i va advertir que encara que la fórmula 1 arribi a Madrid el 2026, Catalunya no renunciarà a la seva plaça al calendari.

Aragonès, entrevistat per Catalunya Ràdio, va assegurar que la Generalitat està "avançant i treballant positivament" per aconseguir un acord a llarg termini amb el Gran Circ i va deixar clar que l’anunci de Madrid, que comptarà amb la presència de la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, no canviarà els plans de la Generalitat. "De vegades des de Catalunya som una mica provincians, perquè quan no sé qui esternuda, tots mirem cap allà. No cal estar tot el dia mirant cap a un costat determinat. Tenim molts actius en aquest país i cal reivindicar-los", va dir, contundent.

Notícies relacionades

Valorar el que es té

I quan li van preguntar si li semblava que el fet que l’F-1 se’n vagi a Madrid és un esternut, Aragonès es va mantenir ferm: "¿Que se’n vagi? Si en altres llocs hi pot haver grans premis, això és una qüestió de l’F-1. Nosaltres estem treballant amb ells al Circuit de Montmeló, hi ha una molt bona relació, el 2024 tindrem un gran premi i a partir del 2026 treballem perquè tingui continuïtat el gran premi que se celebra a Catalunya. A partir d’aquí, el que es pugui fer en altres llocs, ells diran. Valorem el que tenim, no per quedar-nos on som, sinó per veure el potencial que podem continuar explotant", va afegir.