Alcaraz entra en els vuitens d’Austràlia per primera vegada

El número 2 mundial va superar el jove xinès Shang, que va abandonar per lesió quan perdia 6-1, 6-1 i 1-0. El murcià va tancar en 65 minuts la seva victòria més ràpida.

Alcaraz entra en els vuitens d’Austràlia per primera vegada

JAUME PUJOL-GALCERAN

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Primer objectiu acomplert. Carlos Alcaraz serà demà als vuitens de final de l’Open d’Austràlia per primera vegada. Es va guanyar la plaça en la setmana gran de l’únic Grand Slam que li faltava per aconseguir després de ser campió a l’Open dels EUA (2022) i Wimbledon (2023), i d’arribar també a les semifinals de Roland Garros l’any passat. L’astre murcià estarà entre els 16 millors tennistes després de superar el xinès Juncheng Shang per 6-1, 6-1, 1-0 (15-0) i retirada per lesió.

"L’any passat em vaig perdre aquest torneig, veia els partits des del sofà de casa meva i volia jugar aquí. És el primer cop que passo a la segona setmana a Austràlia. Se sent especial", deia Alcaraz després de la seva còmoda victòria.

En 65 minuts Alcaraz va resoldre la seva classificació contra el jove xinès de 18 anys i 140 mundial, que jugava el torneig amb una invitació de l’organització. El número 2 no va donar opcions a un Shang, el primer tennista més jove a qui s’enfrontava en el circuit, que havia derrotat anteriorment el nord-americà MacKenzie McDonald (42) per 6-3, 1-6, 3-6, 6-4 i 6-3, el tennista que l’any passat va guanyar Rafael Nadal a Melbourne, i en segona ronda l’indi Sumit Nagal (137) per 2-6, 6-3, 7-5 i 6-4.

Jerry, com coneixen els amics de Shang el tennista, no va tenir la destresa ni l’astúcia del petit ratolí de la sèrie de dibuixos animats Tom i Jerry, de la qual és un fan, per derrotar aquest gat ràpid, fort i llest que sobre la Rod Laver Arena va ser Alcaraz, al contrari del Tom dels dibuixos.

L’esquerrà tennista xinès, format a Florida des dels 11 anys, no va poder lluir el tennis dels anteriors partits a Melbourne ni en el torneig de Hong Kong de fa un parell de setmanes, en el qual va perdre la semifinal contra Rublev. En dos sets només va poder arrabassar un parell de jocs al número 2. A Shang li era impossible aguantar el ritme que imposava des de l’altre costat de la xarxa Alcaraz. De res li servien els ànims del seu pare Yi, el primer futbolista professional de la Xina que jugava a Espanya en la temporada 2003-04 fitxat pel Xerez CD o de la seva mare Wu Na, campiona mundial de tennis de taula.

Kecmanovic, pròxim rival

Notícies relacionades

"Aquesta no és la manera en què ningú vol seguir endavant. Vull desitjar-li una ràpida recuperació. És un jugador increïble. Tenia moltes ganes de jugar aquest partit. Desgraciadament, no estava en la millor forma possible. Crec que Jerry i jo volíem jugar un partit llarg", valorava Alcaraz a la pista després d’aconseguir la victòria més ràpida en els seus 201 partits disputats des del seu debut en el circuit.

Alcaraz s’enfrontarà demà al serbi Miomir Kecmanovic (60 mundial), que va eliminar en una batalla de cinc sets Tommy Paul, bèstia negra del tennista murcià que va malgastar dos match ball, per 6-4, 3-6, 2-6, 7-6 (7) i 6-0. En l’únic precedent entre tots dos, Alcaraz es va emportar el triomf en els quarts del Masters 1.000 de Miami 6-7 (5), 6-3 i 7-6 (5).