El projecte fallit del Madrid, davant el seu botxí culer

L’equip blanc, ja eliminat matemàticament de la Champions, vol aconseguir el seu primer títol. No obstant, abans haurà de superar el Barça, contra el qual no ha sigut capaç de guanyar ni un sol partit.

El projecte fallit del Madrid, davant el seu botxí culer

Laia Bonals

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Distància. La paraula que va marcar el naixement del Reial Madrid femení. La seva comesa des que Florentino Pérez va comprar el CD Tacón el 2019 era donar un rendiment immediat. Com si, amb diners i un projecte a mitges es pogués, en qüestió de mesos, competir contra equips que fan anys que es dediquen a professionalitzar els seus equips femenins. Retallar la distància a passos gegantescos, acostar-se com més aviat millor a equips com l’Atlètic de Madrid o al FC Barcelona. No obstant, amb el pas dels anys, els blancs han vist que això no és una tasca fàcil. En els seus quatre anys de vida, el Madrid no ha guanyat un sol títol i, en l’edició actual, ja està eliminat matemàticament de la Champions quan encara no ha finalitzat la fase de grups.

Ara, les blanques i les culers es tornaran a veure les cares en la segona semifinal de la Supercopa d’Espanya (19.00 h, TDP i Esport3) i, a partit únic, les forces haurien d’estar més igualades que mai. No obstant, si tenim en compte els antecedents, res més lluny de la realitat. Amb l’arribada del Reial Madrid al futbol femení, van néixer també els clàssics, heretats de la tradició històrica dels seus homòlegs masculins.

El partit per excel·lència en la Lliga nacional (Barça-Atlètic de Madrid) va quedar relegat a un segon lloc en notorietat i els duels amb l’etern rival es van convertir en el principal reclam. Ara bé, des d’aleshores, el Madrid compta els partits per derrotes. Dels 12 clàssics que s’han disputat, tots els ha guanyat el Barça. Si ens fixem en els resultats, sens dubte, aquesta distància no s’ha retallat al ritme que voldrien des dels despatxos blancs.

Des que es va crear, el Reial Madrid està sota els comandaments d’Ana Rosell. La directora esportiva de l’equip blanc va ser una de les primeres persones que va formar part de l’estructura del conjunt femení de l’entitat dirigida per Florentino una vegada va comprar el CD Tacón, del qual ella era presidenta, i es va apoderar de la seva plaça a Primera. Amb la compra del club, Rosell va passar a ser la directora esportiva del Reial Madrid i es va convertir en l’encarregada del projecte esportiu i de la configuració de la plantilla, que encara es troba verda malgrat els seus tres anys d’etapa en la professionalització.

"Ja no hi ha tanta diferència"

Notícies relacionades

"És un títol i això sempre s’afronta de manera diferent. Cada vegada estem més ben posicionades, les jugadores joves creixen. Ho afrontem sabent que és un títol i que podem fer grans coses. Crec que ja no hi ha tanta diferència amb el Barça, recordo també el clàssic de la Lliga de l’any passat. Podem posar-les en problemes. Tenim possibilitats i en algun moment arribarà la victòria", va confessar Alberto Toril, entrenador de l’equip blanc, que està en entredit després de la mala arrencada de l’equip.

Toril és un home de la confiança de Florentino Pérez i, malgrat el mal paper de l’equip aquest any, el soroll que s’ha generat fora del club no ha traspassat als despatxos. El president blanc vol continuar apostant pel tècnic per al projecte femení, tot i que no serà a la banqueta de cara a la temporada vinent. Tot apunta que l’actual tècnic blanc passarà a ser el director esportiu de l’equip, decidint en matèria de fitxatges i confecció de la plantilla. En la seva renovació fins a l’any 2026, firmada amb el club blanc tan fa només uns dies, s’especifica la seva vinculació a l’entitat, no a l’equip femení.