Djokovic comença patint a l’Open d’Austràlia

El número 1 va necessitar quatre hores per desfer-se de Prizmic, un croat de 18 anys que jugava el seu primer partit de Grand Slam. «M’ha portat al límit».

Djokovic comença patint a l’Open d’Austràlia

EFE

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Novak Djokovic es va estrenar amb un bon ensurt a l’Open d’Austràlia. Al campió en 10 ocasions del torneig i guanyador de 24 Grand Slams li va tocar patir abans de vèncer el desconegut tennista croat, de 18 anys, Dino Prizmic per 6-2, 6-7 (5), 6-3 i 6-4. Va ser una inesperada batalla de quatre hores i un minut que el número u no va resoldre fins a la setena match ball.

"M’ha portat al límit. És increïble l’actuació que ha tingut en el seu primer partit de Grand Slam. No ha sigut fàcil tirar endavant el partit, mereix tot el reconeixement", va concedir Djokovic després de la seva victòria.

Malgrat començar amb un break i emportar-se el primer set amb relativa comoditat, Djokovic va haver d’anar a totes per sortir victoriós de la seva pista preferida. Prizmic no es va entregar en cap moment.

Ovació a Prizmic

Davant la desesperació de Djokovic, va arrabassar-li el primer set del torneig al campió. Ho va fer amb el quart set ball després d’un avantatge de 6-2 que el número 1 mundial havia reduït fins que va fallar una dreta guanyadora amb 6-5 en contra.

Djokovic semblava que es recuperava del cop en el tercer set per fer un nou break i avançar-se 2-0, però Prizmic es va mantenir fort, no només per salvar la situació sinó que es va avançar al marcador amb un parell de breaks seguits (3-2). L’últim en una batalla de més de 15 minuts en un joc en el qual Djokovic va deixar escapar cinc avantatges.

La cara de Goran Ivanisevic a la llotja del serbi mostrava la preocupació de tot l’equip. Djokovic cometia un error rere l’altre (22 de no forçats en aquest set) i patia sobre una central plena fins a la bandera (12.000 espectadors) que disfrutaven del primer diumenge en la història del torneig que es jugava la primera mànega del torneig i s’estrenava el campió.

Djokovic va aguantar la pressió del moment per salvar la situació amb dos treballats breaks (3-3 i 5-3) davant un Prizmic, campió júnior de Roland Garros l’any passat, número 178 mundial, que ningú diria que estava jugant el cinquè partit de la seva vida en una pista dura.

Va forçar el número 1 fins al límit, fins que Djokovic va poder aixecar el puny i sumar el tercer i el quart set. Prizmic va marxar cap als vestidors amb una espectacular ovació del Rod Laver Arena perquè ningú oblidi el seu nom en el futur.

Notícies relacionades

Carlos Alcaraz debutarà demà dimarts, en el segon torn de la Rod Laver Arena (aproximadament al migdia a Espanya), davant el veterà francès Richard Gasquet, que als 37 anys podria jugar, segons ha dit, el seu últim Open d’Austràlia.

L’única vegada que s’han enfrontat es remunta al 2021, quan el tennista murcià va aconseguir el seu primer títol al torneig d’Umag, a Croàcia.