BÀSQUET

Ricky deixa l’NBA:"La ment se me’n va anar a un lloc fosc"

El base del Masnou rescindeix el seu contracte amb els Cleveland Cavaliers i confirma que posa fi a la seva carrera als EUA després de 12 anys

Ricky deixa l’NBA:"La ment se me’n va anar a un lloc fosc"

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Ricky Rubio i els Cleveland Cavaliers han arribat a un acord per rescindir el seu contracte. El base del Masnou, de 33 anys, va publicar una carta en les seves xarxes socials en la qual remarca que la seva carrera a l’NBA ha arribat a la seva fi després de 12 temporades. Rubio es troba de baixa per cuidar la seva salut mental des de l’estiu passat.

S’obre la possibilitat ara que torni al Barça, d’on va sortir per iniciar la seva trajectòria en la lliga dels EUA. El base català sempre ha mantingut que la seva voluntat és tornar a viure a prop de casa seva. Falta veure si està disposat a continuar jugant professionalment o no.

En la seva carta de comiat a l’NBA, Ricky parla per primera vegada dels seus problemes mentals després que hagués d’abandonar la concentració de la selecció espanyola per al Mundial a l’estiu. "El 30 de juliol va ser una de les nits més dures de la meva vida. La ment se me’n va anar a un lloc fosc. En certa manera sabia que anava en aquesta direcció, però no vaig pensar en cap moment que la situació no estava sota control. L’endemà vaig decidir deixar la meva carrera professional. Un dia, quan sigui el moment adequat, m’encantaria compartir la meva experiència completa amb tots vostès per poder ajudar altres persones que estan passant per situacions similars. Fins aleshores, m’agradaria mantenir-ho en privat per respecte a la meva família i a mi mateix, ja que encara estic treballant en la meva salut mental. Però estic orgullós de dir que estic millor i millorant cada dia", escriu.

Rubio repassa fugaçment la seva carrera en la millor lliga del món. "Tot va començar el juny del 2009, la nit del draft a Nova York. Quin somni. Després de jugar 12anys en la lliga, amb tots els seus alts i baixos, he acumulat molts bons records i excel·lents relacions. Minnesota, Utah, Phoenix i Cleveland. ¡Gràcies!". Però la seva menció més especial la guarda per a Cleveland, "la meva última casa".

"Sé que la manera en què han acabat les coses ha sigut difícil. Mai podria haver imaginat que l’any es desenvoluparia d’aquesta manera, però té una organització increïble", diu. I agraeix: "Han sigut extremadament respectuosos i comprensius amb la meva situació i s’han preocupat per mi com a persona".

Notícies relacionades

Lesió greu

Rubio va firmar el 2022 un contracte amb els Cavaliers de 18,4 milions de dòlars per tres anys, al qual renuncia. Va ser en els Cavaliers que el jugador es va trencar el desembre del 2021 el lligament encreuat anterior del genoll esquerre quan passava un gran moment de forma, cosa que el va mantenir un any fora dels camps. Va tornar el gener del 2023, però la seva participació en l’equip es va anar reduint. A l’agost va abandonar la selecció després de l’episodi en aquella nit tan dura d’Indonèsia abans de l’inici del Mundial.