Rüdiger desembussa el Madrid contra un resistent Mallorca

Una rematada de cap del central alemany després d’un córner en el tram final del partit va donar els tres punts a l’equip blanc, que va veure com el conjunt balear estavellava dos xuts al pal.

Rüdiger desembussa el Madrid contra un resistent Mallorca

denís iglesias

2
Es llegeix en minuts

El 2 de gener del 2022 Carlo Ancelotti se’n va anar decebut després de la derrota contra el Getafe. "Ens hem quedat de vacances un dia més". No va ser la primera vegada que l’italià va patir un inici d’any complicat. No va resultar fàcil tampoc la victòria contra el Mallorca, però, just per això, sap tan bé. Perquè el gol de Rüdiger va venir precedit d’un domini estèril en el qual el Reial Madrid s’estavellava una vegada i una altra contra el mur preparat per Aguirre.

Fins que va aparèixer l’alemany, com en aquell partit contra el Shakhtar que va classificar els blancs per a vuitens. Un cop de cap sec que va confirmar el domini aeri d’un equip instal·lat a dalt de tot de la classificació (1-0): campió d’hivern.

Era tan previsible la posada en escena del Mallorca com el pla curt d’un revòlver en un western. Si fos per Javier Aguirre, el partit seria un duel al sol amb un únic gir per al tret definitiu. El Madrid també ho sabia, perquè és el que ha patit aquesta temporada al Bernabéu contra altres equips similars defensivament.

La tornada de Vinícius

Però Ancelotti, després de jornades en què ha jugat amb un sol pal de la baralla, tenia en l’inici de l’any bones notícies per presentar. Sobretot per la tornada de Vinícius després d’una ruptura muscular contra la qual ha esgotat els terminis. Ara bé, pocs rivals pitjors que un en el qual juguin homes com Maffeo, contra el qual l’extrem les va tenir de totes les formes possibles. Amb tot, el brasiler va intentar escalfar el cos per habituar-lo a un xoc llarg i dur.

En la primera acció va relliscar. En la segona, va fallar. I així va anar acumulant tocs fins que va gaudir de la primera gran oportunitat del Reial Madrid, nascuda d’un pas a l’espai de Modric. Va fallar sense oposició. El croat tindrà a prop la jubilació, però en partits tan tancats continua veient el futbol millor que ningú. Precisament eren les individualitats l’únic que salvava un equip blanc incapaç d’obrir un forrellat del qual també sortien bones intencions en atac.

Notícies relacionades

El Bernabéu va sentir que li queia el sostre a sobre amb el cop de cap d’Antonio Sánchez a punt del descans, que va impactar al travesser. Lunin el va atrapar després de botar en la línia. Els de Javier Aguirre no tenien por de res. Ni tan sols la puntada prèvia de Vinícius després d’un túnel a Samu Costa per marcar territori havia acovardit un nou visitant incòmode. La 16a defensa alineada per Ancelotti aquesta temporada, amb Carvajal –també de tornada–, Fran García, Rüdiger i el convers central Tchouaméni no aportava la seguretat necessària.

El partit va arribar a la mitja part carregat de tensió amb l’augment continuat de les faltes, el recurs quan les forces flaquegen. No va millorar el panorama per al Madrid en la segona part. Al revés, el Mallorca se sentia més còmode amb pilota. Ancelotti demanava amb insistència a Vinícius que trenqués per dins. Li faltava la punta de velocitat que guanyarà amb el temps. El seu retorn va acabar a l’hora de joc, després d’un canvi que sonava pactat. Al seu lloc va entrar Brahim, però l’ordre defensiu del Mallorca semblava inamovible. Però va arribar finalment el cop de cap de Rüdiger, en el minut 78, i el Madrid va respirar alleujat. Victòria, tres punts i títol hivernal.