L’Atlètic tanca el 2023 amb victòria i atrapa el Barça

Un gol de Marcos Llorente decideix un divertit duel contra el Sevilla en el 12 aniversari de l’arribada de Simeone al club blanc-i-vermell (1-0).

L’Atlètic tanca el 2023 amb victòria i atrapa el Barça

fermín de la calle

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Se celebrava en el Metropolitano el 12è aniversari de Simeone amb un testimoni excepcional com Quique Sánchez Flores, l’últim entrenador que va omplir les vitrines blanc-i-vermelles de trofeus abans del Cholo. I el partit ajornat de la quarta jornada va ser una festa pel que es va viure a la gespa i fora. El comiat del futbol en aquest 2023 va situar l’Atlètic a la tercera plaça igualat a punts amb el Barça.

El partit va ser insospitadament obert per al que vindria a ser un partit entre un equip de Simeone i un Sevilla que mira de recuperar-se (1-0). Hi havia anades i tornades, trepitjaven àrea els dos equips amb intervencions destacades de Dimitrovic i d’un Oblak que ha anat recuperant seguretat amb el pas dels partits.

El Sevilla de Quique sembla un equip sobri, majúscul fins i tot amb jugadors com Sergio Ramos i Ocampos, que li donen pes en els partits. La pilota corria d’un costat a l’altre i s’amuntegaven les arribades a l’àrea rival, tot i que no hi havia ocasions clares.

Els sevillans no arriscaven, conscients que caminen en una etapa en què necessiten millorar la seva autoestima. Sánchez Flores sap que ha de reforçar els elements bàsics d’una plantilla que té molt potencial, però en la que hi ha llacunes evidents. I allà es va agafar l’Atlètic. Koke es va fer amo del migcamp, on els sevillistes necessiten algun jugador de rang, i això li va donar protagonisme a Griezmann i a Morata. Però el futbol d’anada i tornada continuava sense provocar ocasions clares. Una cosa que, no obstant, no era un problema perquè el públic que va acudir al Metropolitano, en número elevat i actitud nadalenca, gaudís. Al descans s’arribava amb un dels empats més entretinguts des de principis de temporada.

Expulsió de Soyunçu

La segona part es va despertar amb novetats. El Sevilla va sortir ensopit i l’Atlètic ho va aprofitar en una jugada tumultuosa que Marcos Llorente va aconseguir convertir en gol. L’encesa grada celebrava un gol que premiava l’ímpetu local, més gran en la primera meitat.

Des d’aquell moment, i apressats per la necessitat, els homes de Quique van afilar la seva proposta en la segona meitat. Les bandes trepitjaven la línia de fons i els davanters feien treballar Oblak.

Simeone movia fitxa per blindar la seva àrea quan Soyunçu es va passar de frenada i va veure una vermella d’aquestes que ha vist el madridista Nacho. Una entrada destemprada que no venia a tomb i que va deixar adolorit Ocampos. El Sevilla es va bolcar llavors en atac buscant un empat que mereixia més per ganes que per mèrits perquè l’Atlètic es defensava amb ordre. Pur cholisme. Va poder marcar el segon Llorente i empatar Ocampos, però el resultat estava tancat.

Va acabar el 2023 amb festa per a un Atlètic que mira amb optimisme el 2024. Molt viu en la Champions, on l’Inter es creuarà en el seu camí en els vuitens de final, i amb mitja Lliga per davant per agafar el Reial Madrid i un Girona que pinta bé.

Atlètic de Madrid: Oblak; Molina (Llorente, m. 46), Witsel, Giménez, Azpilicueta, Riquelme (Correa, m. 46); De Paul, Koke (Soyuncu, m. 65), Lino; Griezmann (Reinildo, m. 70) i Morata (Saúl, m. 55).

Notícies relacionades

Sevilla: Dimtrovic; Juanlu, Gudelj, Ramos, Kike Salas, Pedrosa (Januzaj, m. 81); Oliver Torres (Rafa Mir, m. 79), Soumaré, Rakitic (Sow, m. 53); Suso (En-Nesyri, m. 53); Lucas Ocampos.

Gols: 1-0 (m. 46), Llorente.

Temes:

Futbol