La ‘mestra’ que va enamorar el Sant Jordi

Bea González, de 22 anys, es va convertir diumenge en la jugadora més jove de la història a coronar-se en el Màster Final de pàdel. La talentosa malaguenya és seguidora del Barça i un referent per a les nenes

La ‘mestra’ que va enamorar el Sant Jordi

RAÚL PANIAGUA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Veure-la en directe a la pista és una meravella. Pur espectacle. Els seguidors que van passar pel Palau Sant Jordi en els últims dies van tenir la sort de comprovar-ho. Bea González (Màlaga, 22 anys) va ser la gran sensació del Màster Final de pàdel Barcelona, en el qual es va convertir en la mestra més jove de la història al conquerir el títol amb l’argentina Delfi Brea. La campiona andalusa va enamorar els milers d’assistents que dissabte van batre el rècord d’assistència amb 15.779 espectadors, una fita més en un esport que no deixa de créixer.

En aquest boom constant hi té molt a veure la irrupció d’estrelles com Bea González, que atrapa el personal pel seu talent, explosivitat i carisma. La seva personalitat és tan devastadora com la seva empenta. A Barcelona va exhibir un repertori ofensiu extraordinari que va fer aixecar el públic dels seus seients, especialment a les semifinals davant les número u: Ari Sánchez i Paula Josemaría, que van caure en tres sets contra les futures campiones. Bea i Delfi van arribar com a número tres a Barcelona i van tancar l’any a la segona plaça després d’un final de somni.

Malmoe, Ciutat de Mèxic, Milà (Premier Padel) i Barcelona. Aquestes han sigut les ciutats que en tot just mes i mig han vist coronar-se la parella de moda. Quatre títols consecutius que se sumen a quatre més d’aconseguits abans en una temporada sensacional. De tots aquests, el del Sant Jordi té especial significat perquè suposa l’últim de l’era World Padel Tour (WPT). A partir de l’any vinent, Qatar passarà a tenir el comandament definitiu després del revolucionari acord firmat amb Damm. I Bea serà un dels principals reclams, com ho ha sigut des que va batre el seu primer rècord de precocitat, al debutar en el circuit professional amb només 14 anys. Després, anirien caient els registres de ser la més jove a arribar a quarts, a semifinals, a la final… I a guanyar un Open, un Màster i un Màster Final, cosa que va aconseguir aquest diumenge.

El monyo més admirat

Tot ha anat molt ràpid en la trajectòria d’aquesta malaguenya, que es va aficionar al pàdel des de petita. Veia jugar el seu pare amb els seus amics i un dia li va dir a la seva mare que ella també volia donar guerra amb la pala. Just davant de casa tenia el Club Miraflores, que va acollir els primers cops de l’andalusa. Aviat es va veure la seva progressió i talent. Es va federar, va començar a jugar per Espanya i va arribar a compaginar els partits de WPT amb els tornejos de menors i les classes. Un atrafegament i una constància que han acabat portant-la a l’èxit.

Les nenes que comencen l’admiren, tant pel seu joc com per les seves celebracions. Enganxa. Tampoc passa desapercebut el seu monyo. "Si me’l trec no jugo bé. Em cau moltes vegades, però en cinc segons me’l faig ràpid", explica amb la seva gràcia habitual. Admiradora de Rafa Nadal i de Carolina Marín, l’andalusa fa quatre anys que viu a Madrid, però mai perd l’ocasió d’acostar-se al Palo, el barri de pescadors de Màlaga on es va criar. per això el malnom de La Perla del Palo, que no la convencia gaire al principi però que ha acabat agradant-li.

Notícies relacionades

"Soc superfeliç, mirar enfora i veure tanta gent a la pista ha sigut molt gran. Per a mi ha sigut un privilegi formar part d’aquest rècord històric en aquests dies", va assegurar Bea després d’un títol que va celebrar amb la seva companya al crit de "¡vacances, vacances!". El triomf al Sant Jordi davant Aranza Osoro i Jessica Castelló (6-4, 6-1) és el millor colofó per a un any pletòric de l’andalusa, que a l’octubre es va convertir en la primera noia patrocinada per Red Bull.

Graduada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, la campiona és també molt futbolera. El seu avi, Antonio González Chuzo, exdefensa de l’Atlètic als anys 60, va arribar a jugar amb la selecció espanyola. A la neta li va més el blaugrana. De nena era fàcil veure-la amb la samarreta del Barça pels carrers de Màlaga. Fa dos anys, va estar a la llotja del Camp Nou, on va ser rebuda per Joan Laporta abans d’un Barça-Bayern de la Champions. Ara, els culers juguen a Montjuïc, on aquest diumenge es va doctorar Bea com la mestra del pàdel més jove de la història.