SEGONA DIVISIÓ

L’Andorra i l’Espanyol empaten fins i tot en avorriment

L’equip blanc-i-blau no va saber defensar el marcador favorable que es va trobar gràcies a un gol en pròpia porta de l’Andorra, que va merèixer l’empat. «Està costant més del que pensava», va admetre Ramis.

EL PERIÓDICO

2

Van viatjar molts aficionats de l’Espanyol. Van pujar també cap a Andorra Gerard Piqué i la seva jove nòvia. No s’ho va perdre Riqui Puig. Hi havia ambient de derbi naixent. A l’hora de la veritat, els dos equips van oferir un espectacle atropellat, poc divertit de veure, més aviat avorrit, i van acabar per repartir-se els punts (1-1). Un empat que al gris Espanyol li permetrà mantenir-se una jornada més a la zona de promoció d’ascens però sense acostar-se als dos primers llocs i a l’Andorra, rondar encara la caldera del descens.

L’equip blanc-i-blau no va fer un bon partit. Va ser inferior al conjunt local. Es va trobar el regal d’un gol amb una rematada en pròpia porta de Diego Pampín bastant matussera a mitjans de la segona part, però no va aconseguir salvaguardar el marcador. L’exespanyolista Iván Gil va empatar vuit minuts abans del final amb un cop de cap còmode.

Falta d’atreviment

Els seguidors de l’Espanyol –uns 800 es van desplaçar a Andorra– no poden sentir-se satisfets amb el joc desplegat pel seu equip. Luis Miguel Ramis, el tècnic periquito, va admetre les deficiències exhibides. Porta nou punts dels 18 possibles des que va prendre possessió del càrrec i el futbol, sobre tot el vist a Andorra, es caracteritza per la imprecisió, la inseguretat i la descoordinació general.

"Està costant més del que pensava, però aquí hi ha el cos tècnic més pesat del futbol professional per superar aquesta situació", va dir Ramis. L’entrenador va lamentar que els seus jugadors no sabessin defensar els tres punts i va denunciar que els seus futbolistes no siguin "més atrevits amb la pilota". Tot i així, l’Espanyol no es va merèixer guanyar l’equip d’Eder Sarabia.

L’Espanyol va atacar poc. En el minut 36, una pilota llarga de Brian Oliván no la va aprofitar Braithwaite, a qui se li va fer de nit. La segona aproximació va ser amb una rematada de cap de Pere Milla que va sortir desviada després d’una centrada d’Óscar Gil. Poqueta cosa més.

Ramis va apostar per un doble canvi en el minut 64 donant entrada a Salvi per Edu Expósito i Keita Baldé, víctima d’un robatori al seu domicili la nit anterior, per Pere Milla. I tot just fer aquests dos canvis va arribar el 0-1. Una centrada de Javi Puado per l’esquerra la va rematar amb el pit des del punt de penal Pampín a la seva pròpia porteria sorprenent el seu company Dani Martín. En el minut 82, l’Andorra va empatar a través d’Iván Gil. Un resultat més just.