Fracàs del Sevilla i el United, que diuen adeu a Europa

L’equip sevillà i els diables vermells ni tan sols jugaran l’Europa League. La Reial acaba primera després d’igualar el Milà i el Madrid segella el ple de triomfs

Fracàs del Sevilla i el United, que diuen adeu a Europa

DENÍS IGLESIAS

3
Es llegeix en minuts

Els equips que més havien de perdre en la primera jornada del desenllaç de la Champions van consumar la seva desgràcia. Tant el Sevilla com el Manchester United es van quedar fora d’Europa després de desaprofitar les oportunitats que els donava el destí per corregir dues temporades fantasmagòriques. Per la seva banda, la Reial Societat es va reafirmar com a cap de sèrie per a vuitens de final després d’un treballat empat davant l’Inter.

Va començar la jornada de Champions amb l’última bala del Sevilla per seguir a Europa. No va canviar la sort de l’equip sevillà, que va acabar privat de la seva competició fetitxe, l’Europa League, que ha conquerit en set ocasions. La jugarà el Lens –l’Arsenal, primer, i el PSV, segon, van firmar un empat abans de vuitens–, l’equip que va derrotar els sevillistes en un partit enrarit en la prèvia amb la prohibició i rectificació tardana per permetre el públic visitant a l’Stade Félix Bollaert. Malgrat controlar el partit, els de Diego Alonso, que aquesta derrota deixa al caire del precipici, van viure un desenllaç agònic. Dues arribades del Lens i dos gols, l’últim en el minut 96, obra de Fulgini. El VAR va perjudicar el Sevilla en el primer gol local, que va transformar Frankowski.

"Sempre he sigut defensor del VAR, però només ells van veure el penal. No sé que els passa amb nosaltres. Si és una falta de respecte o una altra cosa", va protestar Sergio Ramos, autor del gol de l’empat, també des dels onze metres. Va marcar al Panenka en la repetició del seu penal fallat en el que va ser el seu 17è gol a Champions, cosa que el converteix en el defensa més golejador de la història.

Caiguda a Munic

Un mèrit individual que no amaga la desgràcia col·lectiva, aquest escenari en el qual també va caure el United, derrotat pel gol de Coman. Els conjunt dels red devils rebien un Bayern de Munic ja classificat com a líder, tot i que ferit pel 5-1 recent que li havia infringit l’Eintracht de Frankfurt.

El United plora l’adeu /

PASCAL ROSSIGNOL (REUTERS)

L’equip de Ten Hag, un entrenador divorciat de la seva plantilla, depenia del que passés al Copenhaguen-Galatasaray. Els dos rivals, igual com el United, es jugaven el tot pel tot. Tot i això, exempts de l’extrema pressió anglesa. El Bayern va fer adormir el partit contra un rival incapaç que va encaixar després del gol de Lerager per al Copenhaguen. Un punt que va enviar el representant danès a vuitens –el Galatasaray serà a l’Europa League–, on presumiblement seran un dels equips més assequibles.

Doblet de Joselu

No obstant, la boja aventura de la Champions admet i desposseeix d’etiquetes de manera molt més fàcil del que voldrien conjunts com el United, reduït a l’univers britànic. Només dos equips més de la Premier havien quedat últims de grup en la història de la gran competició de clubs.

La Reial Societat, gran sensació de la fase de grups, va saber retenir el primer lloc contra l’únic equip que mínimament ha sabut calmar el seu ímpetu. No ho va aconseguir, tret d’un gol aïllat, a l’anada. A la tornada, els d’Imanol Alguacil no es van acovardir davant l’ambient del Giuseppe Meazza. A l’altre partit del grup, el Benfica va fer un esforç insuficient (1-2) per arrabassar-li el lloc d’Europa League al Salzburg.

Notícies relacionades

En el grup C, el Reial Madrid va aconseguir el ple en la fase de grups amb un doblet de Joselu i un gol de Ceballos contra l’Unió Berlín. Tots gols guaridors. L’equip alemany, a contracorrent del futbol modern, es va acomiadar d’Europa després de posar-se per davant al marcador. Abans, Modric es va unir a Rodrygo, Joselu i Vinícius (en pretemporada) en la falta d’encert que persegueix els blancs des dels onze metres.

El liderat blanc era l’única certesa i tenia moltes raons per ser-ho el segon lloc del Nàpols. No van trigar a encarrilar el partit davant el Braga els de Walter Mazzarri, que acaba de complir un mes a la banqueta del Diego Armando Maradona. Primer amb un gol a pròpia meta de l’equip portuguès i al cap de poc amb un punt d’Osimhen. No van existir els actors revelació en la part inicial del desenllaç de la fase de grups, que va esborrar del mapa europeu el Sevilla i el Manchester United i va deixar intacta la il·lusió de la Reial Societat.