Lluís Cortés, nou seleccionador femení de l’Aràbia

L’exentrenador del Barça del triplet inicia una nova aventura a l’Aràbia Saudita amb el repte de fer evolucionar el futbol femení al país.

Lluís Cortés,  nou seleccionador femení de l’Aràbia

LAIA BONALS

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Lluís Cortés és el nou seleccionador femení de l’Aràbia Saudita. El tècnic català, que va dirigir el Barça femení la temporada que va aixecar l’únic triplet de la seva història, té nou destí. Cortés ocuparà la banqueta de la selecció femenina de l’Aràbia Saudita fins al 2027, després de rebutjar fa mesos l’oferta de la Federació marroquina amb la voluntat d’evitar compartir estructura amb Jorge Vilda, que al final va ser nomenat seleccionador i director esportiu de l’entitat magribina. Cortés, amb aquest contracte, es converteix en l’entrenador del futbol femení més ben pagat del món.

Després de les seves temporades al capdavant de l’equip blaugrana, Cortés va agafar les regnes de la selecció d’Ucraïna uns mesos abans que comencés la guerra. De fet, ell es trobava a Kíiv quan van començar els bombardejos russos. Feia tres dies que estava amb el seu cos tècnic a la ciutat quan van sentir tres bombes a les set del matí el 24 de febrer del 2022. Van fer les maletes immediatament i allà va començar un periple caòtic que va durar dies fins que van poder sortir del país. Una vegada de nou a casa, Cortés es va mantenir al capdavant de la selecció i va intentar ajudar les seves futbolistes a sortir del país amb les seves famílies.

Els efectes de la guerra

Notícies relacionades

El balaguerí va mantenir el càrrec fins a l’agost, quan va comunicar la Federació d’Ucraïna que no continuaria com a seleccionador, donant-se per finalitzada la seva relació contractual el 30 del mateix mes. La guerra i la falta d’una continuïtat competitiva van portar Cortés a prendre aquesta decisió. Des d’aleshores, el tècnic s’ha reunit amb alguns clubs i federacions, fins que definitivament s’ha decantat per l’opció saudita, on, a més del càrrec portarà a terme un projecte de desenvolupament del futbol femení al país.

L’opció que va estar a punt de tancar-se abans, no obstant, va ser amb la Federació del Marroc. Cortés va rebre la trucada de l’ens federatiu i va arribar a viatjar a conèixer les instal·lacions i el projecte de la selecció femenina. Malgrat haver arribat a un acord econòmic i tenir-ho tot a punt per a la firma, l’entrenador català va rebutjar l’oferta al conèixer les intencions del president de la Federació del Marroc d’incorporar Jorge Vilda com a director esportiu, després de la recomanació de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Temes:

Jorge Vilda