Ruibal desactiva el Madrid i posa en perill el seu liderat

Un cacau del lateral va provocar el repartiment de punts en un xoc d’alt voltatge. Bellingham va avançar el conjunt blanc i el Betis va acariciar el triomf al final amb un cop de cap d’Isco al pal

Ruibal desactiva el Madrid i posa en perill el seu liderat

DENÍS iGLeSIaS

3
Es llegeix en minuts

Ningú havia guanyat al Villamarín i ni tan sols el Reial Madrid, colíder de la Lliga, ho va poder fer (1-1). Malgrat trams de superioritat i d’haver-se avançat amb un gol de Bellingham, el bloc d’Ancelotti va ser incapaç de desactivar un Betis emparat pel seu públic.

El conjunt de Pellegrini es va mantenir inexpugnable en el seu fortí. Aquest cop, gràcies a un cacau descomunal d’Aitor Ruibal, que va patir per defensar Rodrygo però victoriós en l’atac. El Betis va saber aguantar en un partit que va poder acabar amb Isco com a gran heroi. El seu cop de cap es va quedar a un centímetre. Lunin també va evitar la derrota amb una estirada final en una altra rematada de cap de Chadi Riad. El Girona i el Barça, que s’enfronten avui, es delecten amb l’ensopegada.

Amb Ancelotti al capdavant, la meritocràcia ha cobrat un nou sentit, més enllà del nom o el currículum. Amb el que això té de bo i de dolent. D’aquí l’aposta inicial de Lunin, malgrat el retorn de Kepa, perquè l’ucraïnès havia rendit durant la lesió del "titularíssim" en un altre temps. I igual amb Brahim, que va assistir Bellingham.

Rodrygo, en estat de gràcia

El Madrid va sortit en un encès Villamarín sent molt d’esquerres. Sobretot per culpa d’un Rodrygo en estat de gràcia, que en la primera mitja hora va fer miques Aitor Ruibal. Va pensar que li havia tret un penal en el minut 12. Soto Grado no va veure res i el VAR es va quedar comunicant. Una aplicació del renovat criteri arbitral, revisat després de l’última compareixença del CTE.

L’atac blanc era un fuet de diverses cues. Algunes nascudes de la necessitat, que en el cas del Madrid sol ser una virtut. Fins a 30 minuts de mareig de passades amb prou sentit per acabar en gol. És veritat que la pilota va entrar una vegada dins la porteria de Rui Silva, però Brahim estava en fora de joc. L’ocasió més clara dels locals, que van trobar forat en algunes males sortides del rival, va ser obra d’Ayoze a la mitja hora de joc. Mendy va reclamar falta en una acció que va acabar amb una gran intervenció de Lunin. Willian José es va afegir a la inquietud amb un xut ajustat des de la frontal que servia d’advertència.

A partir d’aquí, el Betis va reclamar la seva presència dins l’àrea contrària. El Madrid va deixar de trobar Rodrygo i es va orientar cap a l’altra banda, on Bellingham o Modric van esmolar les seves urpes sense èxit. Per als homes de Pellegrini, que dijous es juguen el liderat de grup a l’Europa League contra el Rangers, haver mantingut la porteria a zero havia valgut la pena.

Isco va esperonar el partit tot just reprendre’s. La seva rematada, amb la punta de la bota, va obligar a una ràpida intervenció de Lunin. S’havia obert la caixa dels trons i el Madrid va trobar el primer gol. Va marcar el de sempre, Bellingham, que va definir com el davanter que al seu dia va ser en el futbol de formació.

Intercanvi de cops

Notícies relacionades

L’equip blanc no va trobar la calma. El Betis va respondre amb un Ruibal a qui donaven per enterrat. Va cicatritzar les ferides de la primera part amb un cacau descomunal i Lunin no va poder fer res. Qui li hagi seguit la pista a aquest jugador els últims anys sap que és capaç d’això i molt més. Per això va resultar estrany veure’l xutar tan sol.

Amb Ceballos al camp, el partit es va convertir en un intercanvi de cops del que va poder sortir victoriós qualsevol dels dos. Un cop de cap al pal d’Isco després d’una centrada de Luiz Henrique va estar a punt de portar l’èxtasi al Villamarín, que va evitar el clàssic desenllaç blanc de gol al límit, si bé Joselu va estar a prop d’aconseguir-ho.

Temes:

Betis Isco