El ‘Rei LeBron’ fa més gran la seva llegenda

L’astre dels Lakers, que fa 39 anys aquest mes, conquista davant els Pacers la primera Copa NBA. L’aler, que va debutar en l’elit ja fa dues dècades, també va ser nomenat MVP a Las Vegas.

El ‘Rei LeBron’ fa més gran la seva llegenda

RAÚL PANIAGUA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El 30 de desembre farà 39 anys, però ningú ho diria. Ubicat ja en l’ocàs de la seva carrera per una simple qüestió de lògica i longevitat, LeBron James va firmar un altre capítol més en la seva fantàstica obra al coronar-se com a MVP i campió de la primera Copa NBA amb Los Angeles Lakers. L’astre d’Ohio va aportar 24 punts, 11 rebots i 4 assistències en el triomf contra els Indiana Pacers en l’In-Season Tournament (123-109), en el qual també va sobresortir un descomunal Anthony Davis, que va sumar 41 punts, 20 rebots i 4 taps.

La nova Copa NBA no té, òbviament, el valor d’altres èxits del seu llegendari palmarès, com els dos ors olímpics amb els EUA i els quatre anells (dos amb els Miami Heat, un amb els Cleveland Cavaliers i un altre amb els Lakers), però sí que suposa una fita més en una brutal carrera que sembla no tenir final.

A punt de fer-ne 40, el Rei LeBron va desencadenar una vegada més el seu esperit competitiu. Si en la semifinal contra els Pelicans es va convertir en el primer jugador de la història a firmar 30 punts, 5 rebots i 5 assistències (va acabar amb 8) en menys de 23 minuts a pista, en la final va mantenir la seva producció imponent. Al davant, Tyrese Haliburton, el base estel·lar dels Pacers, no va poder exhibir el seu potencial. El conjunt d’Indiana va estar lluny de la versió que li va permetre eliminar els Bucks i els Celtics.

En la rutilant pista blava i vermella del T-Mobile de Las Vegas, l’incombustible LeBron va tancar l’immaculat camí del seu equip, que es va prendre molt seriosament el torneig de bon començament. El ple de triomfs des de la primera fase fins al títol (7-0) corrobora el poder dels Lakers, que van inscriure el seu nom en la nova competició americana, que ha registrat un gran èxit d’audiències al país.

«Ningú podrà superar això»

L’aler va alçar amb emoció el trofeu de gairebé 16 quilos i 58 centímetres d’alçada, elaborat amb plata recoberta amb or de 24 quirats. El premi per a tota l’expedició del conjunt californià tampoc està gens malament: mig milió de dòlars per cap, una quantitat lliure d’impostos segons les normes fiscals de l’estat de Nevada.

«Aquesta és l’estrena de l’NBA In-Season Tournament. Els rècords es trencaran, però hi ha una cosa que mai ens trauran. Nosaltres som els primers campions de la Copa NBA i ningú podrà superar això», va proclamar LeBron en el seu discurs d’agraïment. «És genial aconseguir aquest títol amb una franquícia tan històrica. Sentia que era la meva obligació i la meva responsabilitat mantenir tothom involucrat», va afegir el MVP, tan desencadenat en la pista com en les celebracions.

Notícies relacionades

El màxim anotador de la història de l’NBA va recordar que molts fans nord-americans es desconnecten del bàsquet en els mesos de desembre i gener, així que aquest torneig serveix per mantenir viu l’interès. James, que va elogiar l’immens partit del seu company Davis, va ser designat MVP del torneig pel comissionat Adam Silver. «Estic al costat correcte de la història», va afegir la veterana estrella. Ningú com ell per enllustrar el nou certamen.

Vint anys després del seu debut a l’NBA, l’astre segueix acumulant èxits. Sembla que rejoveneix amb el temps. És el primer jugador que ostenta els títols de campió de l’NBA i de la Copa, sent MVP en totes dues. Un llegat històric a l’altura dels millors esportistes de tots els temps. A l’altura del Rei LeBron. n