El Barça i els vals

1
Es llegeix en minuts
Sònia Gelmà

Els vals de tranquil·litat els expedeixen les victòries, però sobretot el joc. I el Barça es va guanyar davant l’Atlètic un val per a una setmana. Si s’aconsegueix el del Girona, amb una actuació semblant, ja tindrà una categoria superior. Perquè s’entengui el funcionament, el cupó guanyat davant el Porto tenia una caducitat molt reduïda, ja que, tot i que permetia no pensar en la Champions fins al febrer, la primera mitja hora havia sigut terrorífica. Era un val sense garanties.

En canvi, diumenge el Barça es va guanyar un val extraordinari, dels que serveixen per allotjar la il·lusió d’haver trobat per fi la recepta per oferir una bona temporada. No és el primer d’aquesta temporada, el Barça en va obtenir un de similar després de golejar Betis i Anvers, tot i que els rivals eren de menys dimensió. Aquelles dues victòries van servir de referent durant els següents partits no tan brillants. Però amb el pas del temps van prescriure, i el Barça va arribar a aquesta tanda de partits decisius sense cap val, al caire de l’abisme. Va fer falta arribar al límit, però ara sí, l’equip torna a ser reconeixible.

Notícies relacionades

Cancelo ha recuperat des de la banda esquerra la seva millor versió de principis de temporada. Kounde ofereix garanties per la dreta. El mig del camp sembla, ara sí, una màquina greixada. Raphinha amenaça i Joao Félix torna a ser determinant. I quan tot sembla harmonitzar, fins i tot el porter suplent sembla una rèplica rejovenida de Ter Stegen, amb la mateixa seguretat i mateixos reflexos que l’alemany.

El Barça inicia el mes de desembre amb una altra cara i buscarà contra el Girona un val de tranquil·litat per al que queda del 2023. Però Xavi sap com funciona això. Sap que tornaran les lesions en una plantilla curta i l’equip haurà de saber lidiar-hi millor del que ho va fer aquest novembre. Potser llavors serà el moment perquè ressorgeixi Lewandowski, perquè el val que va recollir a final de temporada –junt amb el seu pitxitxi com a màxim golejador de la Lliga–, és a punt de caducar.