Atropellament a Navarra

El ciclista Josu Etxeberria, a l’uci després de ser atropellat mentre s’entrenava

El jove, de 23 anys, presenta múltiples fractures però es troba conscient a l’Hospital Universitari de Navarra

El ciclista Josu Etxeberria, a l’uci després de ser atropellat mentre s’entrenava

Policía Foral

1
Es llegeix en minuts

El ciclista professional navarrès de l’equip Caja Rural-Seguros RGA Josu Etxeberria, de 23 anys, ha resultat ferit greu aquest dimecres mentre s’entrenava després de ser atropellat per un cotxe cap a les 13.24 hores a la carretera NA-4120, al quilòmetre 4,3, terme de Zia, a Iza (Navarra). El conductor del vehicle, un veí de Berrioplano, de 21 anys, ha resultat il·lès.

El ciclista, natural d’Iturmendi, es troba a l’uci de l’Hospital Universitari de Navarra. Presenta nombroses fractures a la cara, a més de la clavícula i l’estèrnum. L’equip va informar que estava conscient i que tenia mobilitat a les extremitats.

Al lloc dels fets han sigut mobilitzats una ambulància de suport vital avançat, equip mèdic de guàrdia, helicòpter medicalitzat (en el qual ha sigut traslladat a l’HUN) i la Policia Foral, l’equip d’Atestats de la qual s’encarrega de la investigació dels fets.

Es dona la circumstància que Etxeberria va tenir el juny del 2022 una duríssima caiguda en una etapa del Tour de Loise a França, on es va fracturar diverses vèrtebres i va trigar diversos mesos a recuperar-se. No obstant, aquesta temporada s’havia convertit en una peça clau de l’equip en la seva cinquena temporada amb el mallot verd i blanc i de fet havia obtingut una quarta posició en una etapa de la ronda francesa.

Notícies relacionades

D’altra banda, a les 18.01 hores s’ha donat avís d’un accident a Gazólaz (Cizur), a l’autovia A-12, quilòmetre 7,2, en sentit Pamplona. Després d’una sortida de via d’un vehicle amb volta de campana, el conductor, un home de 41 anys, ha sigut traslladat a l’Hospital Universitari de Navarra per a revisió, a fi de descartar lesions.

Han sigut mobilitzats al lloc bombers de Cordovilla, ambulància de suport vital bàsic i agents de la Policia Foral.

Temes:

Navarra