Futbol

Iñigo Martínez i Aleix García, novetats de la selecció espanyola de Luis de la Fuente

El seleccionador ha ofert una llista de 25 futbolistes per als partits contra Geòrgia i Escòcia

Iñigo Martínez i Aleix García, novetats de la selecció espanyola de Luis de la Fuente

@GironaFC

3
Es llegeix en minuts

El seleccionador espanyol masculí de futbol, Luis de la Fuente, ha ofert aquest divendres la llista de 25 convocats per als partits de la setmana que ve contra Geòrgia i Xipre. Una convocatòria en la qual destaca la presència d’Iñigo Martínez (Barcelona) i Aleix García (Girona), primera convocatòria del jugador català als 26 anys. També hi són novetat Grimaldo (Bayer Leverkusen), Riquelme (Atlètic de Madrid) i Remiro (Reial Societat). Una llista amb moltes novetats en la qual crida l’atenció la presència de cinc jugadors de la Reial Societat i l’absència d’Alejandro Balde.

De la Fuente ha decidit no convocar Pedri, malgrat que ja està recuperat de la lesió que no li ha permès tenir regularitat en aquesta arrencada de la temporada. Malgrat que encara no ha pogut citar-lo des que és seleccionador, el tècnic de La Rioja ha prioritzat que el jove centrecampista vagi recuperant sensacions a les ordres de Xavi en els entrenaments del Barça. La lesió de Kepa Arrizabalaga, que el mantindrà fora d’acció durant almenys dues setmanes, obre les portes de la selecció a Remiro.

Les principals novetats

El porter se suma així als ja habituals Le Normand, Merino, Oyarzabal i Zubimendi per fer de la Reial Societat l’equip més representat en la convocatòria, amb cinc integrants. Premia així la bona arrencada de curs dels d’Imanol Alguacil, com també fa amb el Girona al convocar Aleix García i amb el Bayer Leverkusen al reclutar Alejandro Grimaldo. El que es continua quedant fora malgrat el notable nivell que està mostrant és el bètic Isco.

L’altra novetat és la tornada d’Iñigo Martínez als plans del seleccionador, una vegada que el central del Barcelona s’ha recuperat dels problemes físics que arrossegava des de fa mesos. En la resta de demarcacions, el seleccionador aposta per la continuïtat, incloent-hi l’atac en el qual Williams, Lamine, Oyarzabal i Ferran es refermen com els seus extrems predilectes, al marge d’un Dani Olmo que està lesionat i que és un fix per al de La Rioja.

¿Què es juga Espanya?

Notícies relacionades

Els dos partits no tenen pràcticament transcendència classificatòria, ja que Espanya va deixar lligada la seva presència a la pròxima Eurocopa durant l’aturada d’octubre, en la qual va vèncer tant Noruega com Escòcia. La selecció, això sí, té el repte de ser una de les sis seleccions que acabi la fase de classificació amb més punts, cosa que li garantiria ser cap de sèrie de cara al torneig continental de l’estiu a Alemanya.

No obstant, els duels serviran també de banc de proves per a De la Fuente, davant dos rivals a qui va golejar en l’aturada de setembre. Dijous, 16 de novembre, viatjarà a Limasol per enfrontar-se a Xipre i el diumenge 19 rebrà Geòrgia al Nou José Zorrilla de Valladolid.

Llista de convocats de Luis de la Fuente

Porters: Unai Simón, David Raya i Álex Remiro

Defenses: Carvajal, Jesús Navas, Iñigo Martínez, Pau Torres, Le Normand, David García, Gayà, Grimaldo

Mitjos: Rodri, Zubimendi, Gavi, Mikel Merino, Fabián, Sancet, Riquelme, Aleix García

Davanters: Morata, Joselu, Ferran Torres, Nico Williams, Lamine Yamal i Oyarzabal