SANCIÓ DEFINITIVA

La FIFA inhabilita Luis Rubiales durant tres anys «per a l’exercici d’activitats relacionades amb el futbol»

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ja hi ha decisió de la Comissió Disciplinària de la FIFA sobre Luis Rubiales, l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol. Estarà «inhabilitat durant tres anys per a l’exercici d’activitats relacionades amb el futbol», segons ha explicat l’organisme internacional en relació amb el que va passar a la final del Mundial femení a Sydney. 

Aquesta inhabilitació és «tant en l’àmbit nacional com internacional, al considerar que la seva conducta ha infringit l’article 13 del Codi Disciplinari de la FIFA», relacionat amb «els fets ocorreguts durant la final del Mundial». D’aquesta manera, la suspensió amb caràcter provisional de 90 dies ha sigut ampliada ara a tres anys.

Notificada a l’expresident

Notícies relacionades

No només això. Li va impedir a Rubiales tenir qualsevol tipus de contacte directe amb Jenni Hermoso després d’aquest petó no consentit que li va fer a la final. En aquest sentit, la FIFA va voler recordar que aquesta decisió de la Comissió Disciplinària s’ha notificat avui al senyor Rubiales», mentre li recorda que ara disposa de «10 dies per sol·licitar la decisió fonamentada».

També es pot recórrer aquesta inhabilitació de tres anys davant la Comissió d’Apel·lació de la FIFA, que ha reiterat el seu «compromís absolut de respectar i protegir la integritat de totes les persones, i de vetllar perquè es respectin les normes bàsiques de la conducta cívica».