Heroi inesperat

L’apoteòsic debut del juvenil Marc Guiu: gol als 33 segons d’entrar al camp

L’apoteòsic debut del juvenil Marc Guiu: gol als 33 segons d’entrar al camp

Josep LAGO / AFP

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Estava el partit encallat i amb pinta d’empat a zero quan Xavi Hernández va decidir apostar per Marc Guiu, el xaval del juvenil que va entrar per Fermín López a la recerca d’un gol que es resistia sense remei. Alhora, Marcos Alonso suplia Balde, amb molèsties. 

Pocs podien pronosticar el que s’acostava. Tot just saltar a la gespa, el jove davanter va aprofitar una assistència de Joao Felix per batre Unai Simón, excel·lent fins aquell moment. S’acabava de depassar el minut 79 i Guiu portava només 33 segons al camp. Un debut apoteòsic i triomfal. Històric.

Lewandowski, perplex

Notícies relacionades

El davanter centre (Granollers, 4 de gener del 2006) mesura 1,87 i té contracte fins al 2025. Ja ha destacat en les categories inferiors i juga ara en el juvenil del Barça. L’ariet ja va debutar amb el primer equip el passat 6 de juny en el partit que va tancar la curs 2022-23, l’homenatge a Andrés Iniesta al Japó contra el Vissel Kobe. En aquell amistós va entrar per Lewandowski a la segona part i va estar a prop de marcar amb un bon cop de cap. Aquest diumenge, el polonès i Frenkie De Jong, tots dos lesionats, al·lucinaven a la grada amb l’estrena de l’ariet.

Nascut a Granollers i criat a Sant Celoni, Marc Guiu porta des dels 7 anys al Barça. Amb la selecció espanyola sub-17 va arribar a la semifinal de l’Europeu jugat a Hongria, en el qual va sobresortir Lamine Yamal. Guiu destaca per la seva corpulència, potència i eficàcia en el joc aeri. Ja havia debutat amb Rafa Márquez al filial. Aquest diumenge va aprofitar a la perfecció la seva oportunitat a Montjuïc. «Li auguro un gran futur en el Barça. Segur que li va molt bé», va comentar Unai Simón, el porter que va encaixar el seu primer gol amb la samarreta blaugrana.