EL REFERENT DEL FUTBOL FEMENÍ

L’orgull d’Alexia després del seu rècord golejador amb el Barça

L’orgull d’Alexia després del seu rècord golejador amb el Barça

Chema Moya / Efe

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va marcar un gol en el tercer partit, en el quart i en el cinquè. Va sumar el seu partit número 400 amb el Barça, va igualar el rècord anotador de Jenni Hermoso i el va superar. Així, successivament, Alexia Putellas va endinsant-se en la història blaugrana, convertint el seu nom en un referent etern per la magnitud de les xifres.

Contra l’Atlètic, el gran rival del Barça fins a la irrupció del Madrid, la capitana va firmar el gol que la convertia en la màxima golejadora. L’únic gol del duel, que va adquirir el valor dels tres punts, tot i que la seva dimensió transcendia la importància esportiva del moment malgrat que va reportar la victòria i la conservació del liderat. El mèrit d’Alexia és la perseverança, que l’ha portat a ser l’única Pilota d’Or espanyola, i dues vegades. Aitana Bonmatí la succeirà al podi gairebé amb tota seguretat el 30 d’octubre.

Alexia i Van Dongen xoquen després de pugnar per una pilota. /

Chema Moya / Efe

«És un privilegi i un orgull poder superar Jenni», va dir Alexia al final del partit, quan li van recordar que aquest rècord compartit des que anotés la setmana passada contra la Reial Societat, passava a ser únicament seu. Momentàniament és de 182 gols. Apareix en l’horitzó la rodona xifra dels 200 per a la capitana, de 29 anys, que disposarà de més oportunitats en la seva nova funció. Jugant d’interior esquerra va ser capaç d’anotar 34 gols i 21 assistències en la temporada que va obtenir la primera Pilota d’Or.

La nova davantera

Alexia va marcar el seu primer gol amb el Barça amb 18 anys: el 30 de setembre del 2012, en una golejada contra el Sant Gabriel (7-1). Una Lliga molt diferent de l’actual, tot i que el conjunt blaugrana de tant en tant es regala festivals com aquell. Va ser el primer gol dels 131 de la Lliga. La nova davantera compta amb 20 gols a la Copa de la Reina, 19 a la Champions, quatre a la Supercopa d’Espanya i vuit a la Copa Catalunya, segons les estadístiques del club.

Alexia i Van Dongen xoquen després de pugnar per una pilota. /

Chema Moya / Efe

Ara Alexia juga de fals nou per diverses circumstàncies. La primera va ser la reflexió que va fer Jonatan Giráldez al veure el rendiment del centre del camp durant l’absència de la capitana per la ruptura dels lligaments encreuats. La fórmula Aitana-Walsh-Patri va ser tan existosa que el Barça va conquerir la Lliga i la Champions. El tècnic no tenia cap motiu per alterar aquest trio però tampoc podia desaprofitar el talent i la capacitat golejadora de la vallesana, comparable, si no millor, a la d’Oshoala i Geyse abans de marxar.

Alexia corre a agrair a Patri l’assistència per marcar el 0-1 contra l’Atlètic. /

Chema Moya / Efe
Notícies relacionades

Alexia es va incorporar a l’equip després de la lesió «sense el nivell competitiu necessari per al tram tan important de la temporada» i Giráldez la va ubicar en l’atac per explotar les seves virtuts: capacitat per aguantar la pilota, intel·ligència per moure’s, el coneixement de les seves companyes i la proximitat a l’àrea per aprofitar la seva rematada. «Crec que ho pot fer, està consensuat i Alexia està molt receptiva», va explicar el tècnic en una entrevista al diari ‘Sport’.

Alexia Putellas es fotografia amb la samarreta commemorativa dels 400 partits com a blaugrana al Barça-València. /

Alejandro García / Efe

«Estic aprenent davant un canvi evident. La posició d’interior ja la dominava i ara aprenc una altra posició que em farà millor jugadora», reflexionava Alexia, més enfocada a conquerir «tots els títols de la temporada». Però amb ella a la gespa, oblidat el malson de la lesió que es va fer en el millor moment de la seva carrera, lluint de nou el braçalet de capitana, no importa la ubicació al camp.