LLIGA F

Atlètic-Barça (0-1): Alexia blinda el liderat

La capitana es converteix en la màxima golejadora blaugrana de la història amb el gol del triomf, salvat després per una excel·lent intervenció de Cata Coll

Atlètic-Barça (0-1): Alexia blinda el liderat

Chema Moya / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Atlètic no va poder interferir en el mà a mà en el liderat entre el Barça i el Reial Madrid, els seus dos màxims rivals. Alexia Putellas va confirmar que l’onze blanc-i-vermell ha quedat relegat a un nivell inferior. La capitana blaugrana va blindar el primer lloc del vigent campió en la visita a Alcalá de Henares amb el gol determinant.

Només un error del Barça podia frustrar el presumible triomf del conjunt de Jonatan Giráldez, que va dominar el joc des del primer minut, després que una de perduda de pilota permetés que les madrilenyes rondessin l’àrea de Cata Coll, novament escollida pel tècnic per defensar la porteria. L’Atlètic no es va tornar a acostar en el primer parcial a excepció d’un córner en què va resultar ferida Mapi León per un cop de colze de Van Dongen que li va obrir la cella. El Barça va estar jugant una estona amb 10 i ni es va notar pel tirànic domini que exercia a partir de la possessió de pilota. Cata va donar valor al gol d’Alexia a l’evitar l’empat a tres minuts del final davant Sheila.

Mapi León, atesa pel doctor Xavi Yanguas d’un tall a la cella durant el partit contra l’Atlètic. /

Chema Moya / Efe

Possessió sense ocasions

Una possessió que semblava una finalitat per si mateixa, destinada a evitar que passés res. Ni en contra ni tampoc a favor. Perquè el Barça no va saber crear ocasions que trenquessin el marcador i el tedi que començava a estendre’s sobre el camp.

Giráldez va reactivar l’equip reclamant més verticalitat i gosadia i ben aviat li van correspondre amb una passada a l’espai de Brugts a Patri, que va aprofundir com a interior dreta (jugava per l’esquerra) i sola davant Lola Gallardo, li va regalar el gol a Alexia, que va desfer l’empat amb Jenni Hermoso com a màxima golejadora del Barça (182 dianes).

Brugts va ocupar el lloc de la lesionada Graham Hansen i Walsh va rellevar Clàudia Pina respecte a l’onze que va superar la Reial Societat. Giráldez no es va permetre més canvis davant l’entitat de l’Atlètic, dels millors equips de la Lliga F, i que va mirar de reequilibrar el marcador quan es va veure amb desavantatge. No tenia res a defensar, perdut l’empat que volia conservar.

Va estar a punt de recuperar-lo en una escapada de Sheila sola cap a Cata Coll, que la meta mundialista va desbaratar. L’Atlètic, desposseït de por i precaucions, va assetjar les blaugrana, que van acabar atrinxerant-se a l’àrea per defensar els tres punts.

Ajibade s’escapa de Brugts. /

Chema Moya / Efe

Fitxa tècnica

Atlètic Madrid: Lola Gallardo; Moraza, Van Dongen, Menayo, Medina; Majarín; Crnogorcevic, Santos, Banini; Ajibade; Sheila. Tècnic: Manolo Cano. Canvis: Eva Navarro per Crnogorcevic (m. 58); Boe Risa per Majarín (m. 58); Gaby per Banini (m. 58); Cardona per Ajibade (m. 62); Lucía Moral per Van Dongen (m. 80).

FC Barcelona: Cata Coll; Bronze, Paredes, Mapi, Batlle; Aitana, Walsh, Patri; Brugts, Alexia, Mariona. Tècnic: Jonatan Giráldez. Canvis: Salma per Brugts (m. 62); Engen per Walsh (m. 77); Pina per Mariona (m. 77); Oshoala per Alexia (m. 77); Torrejón per Patri (m. 89).

Gols: 0-1 (m. 51), Alexia.

Àrbitra: Zulema González.

Notícies relacionades

Targetes: Majarín, Eva Navarro.

Estadi: Alcalá de Henares.