ACTUALITAT BLAUGRANA

Joao Félix multiplica per deu el seu salari al Barça

Joao Félix multiplica per deu el seu salari al Barça

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joao Félix ha començat al Barça amb una titularitat constant, la firma de tres gols i el repartiment de tres assistències en els seus primers vuit partits amb la samarreta blaugrana. Ara s’ha anotat una recompensa més. Segons ha revelat Catalunya Ràdio, el portuguès hauria augmentat la seva fitxa inicial amb el Barça, tancada en els 400.000 euros, fins als 4 milions d’euros bruts. Un salari augmentat per 10.

El Barça ha pogut executar aquest increment sense veure afectat el ‘fair play’ financer, ja que aquests 4 milions són els mateixos que LaLiga li computa com a massa salarial des de la seva inscripció, ja que la patronal realitza una estimació al marge de l’acord entre club i jugador en base, entre altres conceptes, del que el futbolista esmentat ha estat guanyant en els últims anys.

Per sota de la mitjana

Va ser el vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu, que va revelar al seu dia l’esforç que Joao Félix havia fet per incorporar-se a la disciplina barcelonista i que acceptava un sou simbòlic de 400.000 euros. Es calcula que Joao Félix, cedit per una temporada a l’entitat blaugrana, cobrava un sou d’uns 8 milions d’euros a l’Atlètic de Madrid, el doble de la quantitat actual fins i tot després de la pujada.

Notícies relacionades

Malgrat aquest substancial augment que s’aproxima al seu valor de mercat, el sou del portuguès continuarà estant per sota de la mitjana del FC Barcelona, que ronda els cinc milions d’euros. A la plantilla del Barça sobresurten els sous de Robert Lewandowski, Frenkie de Jong i Ter Stegen.

Aquesta és una temporada crucial en la carrera de Joao Félix. El seu rendiment a l’Atlètic i a la cessió en el Chelsea no ha sigut conforme a les expectatives generades i el client de Jorge Mendes espera que en el model de joc del Barça pugui mostrar tot el seu potencial.