ACTUALITAT BLAUGRANA

El FC Barcelona rep la llicència principal de remodelació del Camp Nou

El FC Barcelona rep la llicència principal de remodelació del Camp Nou

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona ha comunicat que ha rebut la llicència que permet l’execució total de les obres de construcció del Camp Nou. És el document necessari i que encara estava pendent de concedir per portar a terme la remodelació completa d’un estadi en fase de demolició des del juny passat.

La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat la concessió de la llicència principal per procedir a la reforma de la casa del Barça, principal acció de l’Espai Barça. Ara ja no falta cap altre permís.

L’empresa turca Limak, a la qual la directiva de Joan Laporta va atorgar el concurs de l’obra, ha emprès ja la gairebé demolició completa de la tercera graderia, una fase que en aquests moments està gairebé acabada.

Obres urbanístiques

Amb aquesta llicència acabada de validar, es dona llum verda a l’execució del gruix de l’obra: fixar els fonaments, la nova tercera graderia i les dues anelles de llotges vip. A més, diu la nota del club, «està previst que s’impulsin accions a l’entorn de l’estadi amb les obres de l’aparcament subterrani, la construcció del nou magatzem central intel·ligent i d’un espai experiencial, el Barça Hospitality Showroom, per a informació dels socis i sòcies i comercialització del projecte».

Quant a la Modificació del Pla General Metropolità, el club informa que les obres urbanístiques del carrer Menéndez i Pelayo ja estan finalitzades i està previst l’inici de la urbanització de la travessera de les Corts, la segona fase de l’avinguda Joan XXIII i del carrer de la Maternitat.

Previsió de tornada el 2024

Notícies relacionades

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha destacat que el vistiplau a la llicència significa «un pas molt important en el desenvolupament de la reordenació urbanística de l’àmbit de les instal·lacions del club i permet continuar tirant endavant un projecte de ciutat que dotarà la zona de més espai públic i obrirà el recinte al veïnat». «Es renovaran més de 111.000 m2 d’espai públic en tot l’entorn amb l’objectiu de generar un nou espai ciutadà de qualitat, amb més zones verdes i nous carrils bici», ha afegit.

Mentre durin les tasques, el Barça continuarà jugant a l’Estadi Lluís Companys de Montjuïc. Segons les previsions del club, el gruix de l’obra es desenvoluparà fins al novembre del 2024, quan es preveu que les competicions esportives, coincidint amb el 125è aniversari del naixement de l’entitat blaugrana, es tornin a disputar al Camp Nou en un 60% de la seva capacitat. No estarà completat al 100% fins al 2026.