MOTOGP

Marc Márquez trenca oficialment amb Honda

Marc Márquez trenca oficialment amb Honda

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marc Márquez ha trencat oficialment amb Honda. Tal com s’explicava en els últims dies, la relació entre el pilot de Cervera i la marca japonesa s’acostava al divorci, confirmat aquest dimecres amb un comunicat oficial de l’escuderia. Márquez completarà la temporada actual i, a partir de la pròxima, correrà amb una altra moto, segurament a l’equip ‘satèl·lit’ de Ducati.

Márquez i Honda sumaven 11 anys junts i en quedava un més de contracte, que no complirà. Així ho ha anunciat avui la marca japonesa després d’acordar la rescissió de contracte del vuit vegades campió del món «de mutu acord». Han obtingut junts sis títols en aquest període.

El binomi es trenca després d’un culebró en el qual Márquez donava cada dia senyals de tenir ganes d’obrir una nova era de la seva carrera. Honda no ha aconseguit convèncer el pilot català amb el seu projecte de futur, preparat per anar-se’n a l’escuderia del desaparegut Fausto Gresini i pilotar una Ducati Desmosedici que li permeti tornar a disfrutar a la pista.

L’equip del germà

El Team Gresini, equip privat client de Ducati, ha estat tot l’any reservant-li un seient al germà gran dels Márquez. A les seves files hi corre l’Álex, el petit de la família, que aquest curs s’ha retrobat amb el seu millor nivell en la categoria reina després de seguir el mateix camí. D’Honda a Ducati, un moviment que sacseja els fonaments del Mundial. Entre el calvari de lesions –que el va obligar a passar fins a quatre vegades pel quiròfan per recompondre l’húmer dret, que es va lesionar a Jerez el 2020– i la pèrdua de rumb en la direcció tècnica de les marques japoneses, i en concret d’Honda, Márquez fa quatre temporades que no pot lluitar de tu a tu per les posicions de cap.

Notícies relacionades

El misteri de la decisió amb què tant Márquez com Honda han envoltat la seva decisió ha anat agafant forma des del moment en què fins i tot el mateix guru de la firma campiona del món, l’enginyer Gigi Dall’Igna, ha entrat en la polèmica i, amb les seves paraules a Motegi (Japó) davant els micròfons de Sky TV Italia, ha confirmat, tot i que després va mirar de desmentir la seva afirmació, que «Márquez ha decidit canviar la seva Honda per una de les nostres Ducati, cosa que ens alegra». Tot el pàdoc sap que no hi ha cap desig per part de Dal’Igna per treballar amb el millor pilot del món.

L’esgotament entre Márquez i Honda era cada vegada més evident. Entre les lesions del català i sobretot l’absència d’una moto que li permetés tornar a competir per ser el millor han tirat per la borda la relació.