ACTUALITAT BLAUGRANA

Sandro Rosell i el cas Negreira: «4.000 euros per un informe arbitral que et pot salvar d’un penal no em sembla una animalada»

Sandro Rosell i el cas Negreira: «4.000 euros per un informe arbitral que et pot salvar d’un penal no em sembla una animalada»

Diego Radamés - Europa Press - Archivo

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sandro Rosell ha acudit a primera hora del matí a Catalunya Ràdio per afrontar les acusacions a RAC1 de l’excomissari Villarejo sobre el fet que Joan Laporta i el seu entorn van aportar informacions que van ajudar a empresonar l’expresident blaugrana, que va estar gairebé dos anys entre reixes de forma preventiva per un delicte del qual va ser absolt. No obstant, Rosell també va parlar del cas Negreira i ha deixat una frase cridanera: «4.000 euros per un informe arbitral que et pot salvar d’un penal no em sembla una animalada», ha declarat.

Rosell ha assegurat sense amagar-se’n que coneixia l’exàrbitre Enríquez Negreira. «Clar que sabia qui era, era el senyor que feia els informes arbitrals al Barça de tota la vida, informes que només faltaria que no es fessin. Qualsevol equip gran al món en fa, només faltaria, és una peça essencial en el joc que has de saber com actuarà. Estava al cas que teníem una persona que feia informes, dels pagaments i les xifres me n’he assabentat ara quan ha sortit el cas. Són pagaments que estaven per sota del que aprovava la junta, que eren a partir de 100.000 euros al mes i aquests, de 40.000. No sé qui ho firmava perquè era un proveïdor històric que passava entre presidents com centenars de proveïdors».

L’expresident ha relativitzat la gravetat del cas Negreira. «S’ha fet una bola enorme, com cada quatre o cinc anys passa al Barça. Surten casos. Va sortir allò dels nois de la Masia, després el Villarato, ara aquest, i d’aquí uns anys en sortirà un altre, perquè això és històric. Ningú ha fet anàlisi del fet que si pagàvem uns 400.000 euros a l’any, feia uns 100 informes, i això serien uns 4.000 euros per informe dels partits. 4.000 euros per un informe arbitral que et pot salvar d’una targeta groga o un penal no em sembla una animalada. Però bé, ho podríem discutir».

¿I com pot salvar un informe d’un penal?, se li ha preguntat. «Doncs, per exemple, un informe pot dir-te que amb aquest àrbitre determinat, si a la sortida d’un córner agafes un rival una miqueta de la samarreta, et xiularà penal».

Trucada i missatge de Laporta ignorats

Sobre l’acusació de Villarejo que Laporta va aportar informació contra el seu antecessor, Rosell ha admès que va rebre una trucada de l’actual president que no va voler agafar tot just airejar-se les revelacions. «Em va trucar ahir però no vaig voler agafar-la perquè en aquell moment estava molt enfadat i no era moment d’agafar una trucada així». Laporta ha anunciat que es querellarà contra Villarejo si no en fa una rectificació pública.

«Vull no creure-m’ho», ha afegit Rosell. «Des que ho vaig sentir ahir em vaig enfadar molt pensant que un 1% pugui ser veritat. Una informació com aquesta et fa trontollar el cervell, vaig reflexionar molt ahir molt enfadat, perquè són dos anys de la teva vida i la de Joan Besolí. És duríssim i em va afectar molt i en vaig estar pensant totes les derivades. La primera va ser que si Villarejo va explicar que l’1 d’octubre el que va ordenar les càrregues va ser el senyor Zoido, ¿s’ho va creure? Això ens ho vam creure. Després va dir que Alícia Sánchez Camacho havia donat una sèrie de noms, entre els quals el meu, ¿s’ho creu? Hi ha unes cintes en què ho diu, Villarejo va dir la veritat. Després va dir que la jutge Lamela l’havien promocionat després de la meva instrucció com a premi. ¿On és la senyora Lamela? Al Suprem. Vaig estar analitzant l’entrevista, la vaig revisar i, excepte el tema de Joan Laporta, totes les altres afirmacions me les vaig creure. No em vull creure que el Jan sigui així».

Notícies relacionades

I ha prosseguit: «Ens coneixem des dels 17 anys. Ens coneixem molt i sempre hem tingut una relació d’amor i desamor. Em va fer pensar. Tot el que va dir excepte això m’ho vaig creure. Després vaig pensar que si diu això què guanya posant-hi Laporta. O el posa perquè és veritat o perquè és mentida i està cobrint algú. Primer, veure si és veritat, i si no és veritat, per què ho diu. Si ho diu mentint, que vull pensar que sí, a qui cobreix».

Laporta li va enviar després una nota de veu que Rosell, ha declarat, no ha volgut escoltar. «No he escoltat la nota de veu que em va enviar. Ahir em van passar pel cap moltes coses. Una de les coses que aprens amb els anys és que les decisions s’han de prendre en fred. Vull analitzar i arribar fins al final. Desitjo moltíssim que quan ens vegem amb el Jan, tant ell com jo com Bartomeu hem de fer una catarsi i dir ‘ja prou’, sempre que el que va dir Villarejo sigui mentida, perquè si no no hi ha catarsi possible. Tots tres hem de trobar-nos i dir-nos de tot i el que faci falta i intentar que ningú hi posi més problemes constants i encausant el club. Toca fer-ho. Hi insisteixo, quan estigui convençut que el que va dir Villarejo és fals, per nostre bé i pel bé del club, caldria partir de zero i tornaria a començar i que cada un aporti el que pugui per salvar el club. Per la meva banda és possible recuperar la situació, amb Bartomeu hi tinc amistat i amb Laporta una relació d’amor i desamor, però sempre recordo més les coses bones».