ACTUALITAT BLAUGRANA

Villarejo afirma que l’entorn de Laporta va filtrar informació contra Sandro Rosell

Villarejo afirma que l’entorn de Laporta va filtrar informació contra Sandro Rosell

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un cara a cara a RAC1 amb l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’excomissari José Manuel Villarejo ha assegurat que l’entorn de Joan Laporta li va filtrar informació contra Sandro Rosell. «En el cas del senyor Rosell va ser l’entorn de Laporta qui va filtrar aquesta informació. Allà hi havia un senyor que era el responsable de seguretat que es deia [Xavier] Martorell», ha dit en relació amb l’ex cap de seguretat del FC Barcelona entre el 2008 i el 2010, contractat per l’actual president blaugrana. El FC Barcelona ja ha sortit al pas d’aquestes declaracions aquest mateix dilluns i ha comunicat que si no es produeix una rectificació pública de Villarejo, presentarà una querella en contra seu.

Villarejo, en aquest cara a cara, ha al·ludit al cas de Sandro Rosell, que es va passar dos anys en presó preventiva per uns delictes de què va ser absolt. L’excomissari deixa entreveure que en el moment de posar en marxa l’operació Catalunya es considerava que el Barça estava al servei de l’independentisme. «Va ser una tonteria relacionar el cas de Rosell amb l’independentisme», ha afirmat.

«Tot i que ell no és polític, hi ha tres classes d’enemic en la política: el furibund, el sanguinari i el company de partit», va indicar. Sobre això, va revelar que «en el cas de Rosell, va ser Laporta qui ens va donar aquesta informació».

«Van enganyar Lamela»

Notícies relacionades

Sobre el seu empresonament, ha dit: «És conseqüència que hi ha determinats jutges que, a canvi d’anar al Tribunal Suprem, com li va passar a aquesta senyora –la jutge Carmen Lamela–, decideixen que aquest senyor [Rosell] és un perill per a la seguretat de l’Estat».

«Crec que van enganyar Lamela. Estava convençuda que, de veritat, Rosell era un perill i, clar, com que era tan patriota...»