Mapi León i Patri Guijarro abandonen la concentració d’Espanya

Les dues blaugrana, que ja no van anar al Mundial, es resisteixen a acceptar cap acord i mantenen la seva plantada

La selecció avança cap al desbloqueig: 21 futbolistes jugaran i hi haurà canvis «immediats»

1
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mapi León i Patri Guijarro han abandonat al matí d’aquest dimecres la concentració de la selecció espanyola a Oliva. Les dues futbolistes blaugrana, que aquest estiu ja van rebutjar anar al Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, no subscriuen els acords arribats amb el Consell Superior d’Esports i la Federació Espanyola de Futbol, que s’han compromès a depurar l’estructura federativa.

Mentre Mapi i Patri Guijarro tornen a Barcelona, les altres 21 jugadores convocades per la seleccionadora Montse Tomé han decidit mantenir-se a l’equip i disputar els dos pròxims partits d’Espanya a la Nations League, davant Suècia a Göteborg aquest divendres, i contra Suïssa a Còrdova dimarts vinent.

Notícies relacionades

Durant aquest dimecres, tant el CSD com la Federació Espanyola haurien de concretar quines persones haurien d’abandonar els seus càrrecs. Entre ells, l’encara secretari i mà dreta del dimitit Luis Rubiales a l’organisme, Andreu Camps.

Mapi León, dimarts, ja va advertir que anava a la concentració contra la seva voluntat i obligada davant l’amenaça que se li apliqués una sanció atenent a la Llei de l’Esport. El CSD, però, s’ha compromès que les jugadores que encara optin per no mantenir-se a la selecció no seran sancionades.