Les jugadores de la selecció espanyola no tornen malgrat l’ultimàtum de la federació

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les últimes hores han sigut intenses per a la federació. Des de l’ens federatiu es va posar una oferta a sobre de la taula, això sí, amb data de caducitat pròxima. Es comprometien a dur a terme les peticions de les futbolistes i apartar immediatament els treballadors que elles van exigir a través del seu comunicat de divendres i els garantien que seran fora de l’RFEF en un termini d’un mes com a màxim. Aquest compromís s’hauria fet de paraula, res per escrit. Perquè aquesta condició es donés, les internacionals havien de comunicar abans de la mitjanit que tornaven a la selecció, de cara als partits de la Nations League que es juguen la setmana vinent. Això no va passar.

L’oferta, segons va informar Onda Cero, tenien el beneplàcit del president en funcions de l’RFEF, Pedro Rocha, que hi hauria donat el vistiplau a través d’una comissió de mediació que han hagut de crear per al cas i que gestiona l’àrbitra internacional i assembleista de Rubiales María Dolores Martínez.

No obstant, la proposta no ha sigut acceptada per les futbolistes. A més, els terminis eren abusius, ja que a les 21 hores de la nit començava l’últim partit de la jornada de Lliga i algunes de les internacionals implicades l’estaven disputant, com ara Alba Redondo, Inma Gabarro i María Pérez. El marge de maniobra era mínim. Per això, i mantenint la unitat que ha prevalgut en tota aquesta reivindicació, les futbolistes s’han mantingut fermes davant la falta de garanties i no tornaran a vestir la samarreta de la selecció per als partits de la Nations League.

Notícies relacionades

«Jo, encantada de tornar a la selecció. Sempre he pensat que ha de ser el somni de tota jugadora, però hi ha temes per tractar encara i tot i que hi ha alguns aspectes que no estan a les nostres mans, hi ha coses que sí que s’han de canviar», ha dit Andrea Pereira aquesta matinada després del partit de l’Amèrica Femenil. «Hi insisteixo, sempre serà un desig anar a la selecció, però he de dir que encara hi ha diverses coses per canviar abans que tornem a acudir-hi», va afegir contundent la defensa, que forma part de les internacionals que han plantat la federació mentre no hi hagi canvis significatius i reals.

Panorama incert

L’intent d’acostament de l’RFEF evidencia que la situació és urgent. Les futbolistes van ser clares divendres. Trenta-nou internacionals van firmar un comunicat conjunt, que van fer públic a través de les xarxes socials, on detallaven la seva posició i quins eren els canvis que exigien per tornar a vestir la samarreta de la selecció. Van exigir una neteja profunda a la Federació Espanyola de Futbol, després de ja haver comunicat a l’estament federatiu que no són seleccionables per jugar amb el combinat espanyol. No obstant, no totes les que van conquistar el Mundial a Austràlia i Nova Zelanda han firmat l’escrit: Athenea del Castillo i Claudia Zornoza, que ha anunciat la seva retirada de la selecció, han decidit no formar-ne part.