1

Els atletes marroquins Mohamed El Ghazouany i Douae Ouboukir El Oihabi van ser aquest diumenge els guanyadors de la Cursa de la Mercè 2023. En la categoria masculina El Ghazouany va acabar la carrera en 29 minuts i 20 segons, seguit per Nan Oliveras (29:55) i Xavier Badia (30:17) i van establir un nou rècord de la prova.

El Ghazouany va liderar la prova pràcticament des del principi amb un ritme constant per sota de 3 minuts el quilòmetre i ja dominava a l’equador de la cursa (14:31). Al final es va imposar amb 29:20, quatre segons menys que l’anterior rècord de la prova, en poder de Mourad El Bannouri des del 2017.

El segon va ser el triatleta gironí Nan Oliveras, que també va estar per sota de la mitja hora (29:55). El podi el va completar Xavier Badia (30:17).

El Ghazouany ja s’havia imposat aquest any a la Cursa dels Nassos, de l’últim dia de l’any, i a la d’El Corte Inglés, dues de les curses populars més importants que es corren a Barcelona.

ZOWY VOETENE

Recaptació contra la violència masclista

En dones, El Oihabi es va imposar després de parar el cronòmetre a 34:47, per davant de Laura Rodríguez (35:15) i Cristina Silva (35:23), que havia guanyat els dos anys anteriors. En l’edició d’aquest any, es van presentar més de 10.000 corredors, una xifra que s’acosta a l’assistència prepandèmia i que supera les 8.000 inscripcions de l’any passat.

Tota la recaptació en inscripcions de la Cursa de la Mercè d’aquest any es destinarà a l’Associació in via, una entitat centrada en les violències masclistes que pretén erradicar la desigualtat i l’abús que generen la violència i la discriminació