Medvédev esclata: «Un dia morirà un jugador i ells ho veuran»

Timothy A. Clary

2
Es llegeix en minuts

Daniïl Medvédev va guanyar ahir el seu amic i compatriota Andrey Rublev per arribar a les semifinals del US Open, en què s’enfrontarà a Carlos Alcaraz.

Ara bé, no tot van ser alegries per al número tres del món. Amb el primer set guanyat (6-4) i amb 4-3 al seu favor en el segon set, Medvédev va demanar que entressin les assistències mèdiques. El tennista rus es posar la mà al pit, concretament a l’estèrnum, mentre explicava a la metge els problemes de respiració que estava tenint. Com a solució, la doctora el va auscultar i li va proporcionar un inhalador perquè li millorés la respiració.

I és que el partit s’estava disputant sota unes condicions extremes de calor, concretament 34 graus amb sensació tèrmica de 37 i humitat del 50%. Ni el tancament parcial del sostre retràctil de la pista central Arthur Ashe millorava les condicions de calor extrema en què s’estava disputant el partit de quarts de final.

Medvédev va haver de tornar a demanar les assistències mèdiques en el tercer set després de completar un joc de 18 punts. De nou, va haver d’utilitzar l’inhalador per poder continuar competint al nivell que exigeix un partit de quarts de final del US Open.

Notícies relacionades

És per aquesta raó que moments després el tennista rus va ser taxatiu dirigint-se a una càmera de televisió ubicada als tovallolers: «No s’ho poden ni imaginar. Un dia morirà un jugador i ells ho veuran», es va queixar Medvédev.

Una vegada finalitzat el partit, Medvédev va explicar el suplici que va significar jugar sota aquestes condicions extremes per als dos tennistes: «Les condicions van ser brutals per a tots dos. No sé si es va poder veure a través de la càmera, estàvem suant molt i vam fer servir moltes tovalloles, no em queda pell al nas aquí (a la punta), i aquí (a la galta dreta) està vermell, però no és pel sol. Acabo de veure Andrey al vestidor i tenia la cara molt vermella, i tampoc és pel sol. Això ho diu tot, és com si ens haguéssim deixat tot allà fora. La qüestió és que fins i tot podríem haver donat més de nosaltres fins a quedar-nos sense res, cosa que seria una mica perillós. La pregunta és ¿fins on podríem arribar? Potser a cinc sets. Però hi ha una persona, Yibing Wu, que va caure a Washington per la calor. Crec que caldria parlar d’això abans que passi alguna cosa», va assegurar en roda de premsa.