ERA EL SEU AJUDANT I HAVIA DIMITIT

Montse Tomé, la primera dona a dirigir Espanya, substitueix Jorge Vilda

Montse Tomé, la primera dona a dirigir Espanya, substitueix Jorge Vilda
1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Era l’ajudant de Jorge Vilda, tot i que va renunciar, després de l’assemblea, a continuar sent-ho. Ara és la nova seleccionadora espanyola. Hora i mitja després que fos destituït el tècnic, la Federació Espanyola de Futbol anunciava el nomenament de Montse Tomé. És la primera dona que assumeix aquest càrrec després d’un fil masculí que havia unit els tres únics entrenadors: Teodoro Nieto (1981-1988), Ignacio Quereda (1988-2015), l’inacabable mandat del qual va ser una successió de 27 anys va ser un sense fi de vexacions i maltractament psicològic i físic a les jugadores, i Jorge Vilda (2015-2023). Els tres pertanyen al passat.

Tomé (Pola de Siero, Astúries 1982) exercia des de fa cinc anys de segona entrenadora amb Vilda, a més de ser analista. És, segons ha recalcat la Federació, «una peça fonamental en el creixement del combinat nacional». 

Amb aquesta mesura, Pedro Rocha, president interí de la Federació, vol demostrar la política de «regeneració anunciades» en els últims dies. Tomé va deixar de jugar a futbol el 2012, dedicant-se a partir d’allà a formar-se com a entrenadora orientant la seva carrera cap a les banquetes. No ha dirigit cap club, tot i que era l’alternativa més senzilla perquè coneix, això sí, l’estructura de la Federació, instal·lada com ha estat al cos tècnic de la Federació.

Notícies relacionades

Ella va ser una dels 11 membres del cos tècnic de Vilda que van renunciar al seu càrrec després de l’assemblea de la Federació en què Luis Rubiales va reiterar que no dimitiria. No només és campiona del món a Sydney sinó que també va aconseguir dos títols en les categories inferiors amb Espanya: campiona mundial sub-17 i sub-20.

Debut contra Suècia el 22 de setembre

Gairebé no tindrà temps per dissenyar el seu projecte perquè Espanya, ja amb la corona mundial a la samarreta, debuta a la UEFA Women’s Nations League el 22 de setembre contra Suècia (líder del rànquing FIFA) a domicili i rebrà, el 26 d’aquell mateix mes, Suïssa a Còrdova. Curiosament, dos rivals que va guanyar la selecció espanyola en l’últim Mundial.