Classificació Eurocopa 2024

Lamine Yamal ja percep el carinyo de la selecció espanyola per dissipar dubtes

El nou internacional espanyol va rebre una càlida abraçada de De la Fuente a la seva arribada i l’objectiu és que se senti feliç per no ser temptat de nou pel Marroc

Lamine Yamal ja percep el carinyo de la selecció espanyola per dissipar dubtes
3
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Lamine Yamal ja està instal·lat a la Ciutat del Futbol de Las Rozas com un més. Una casa que coneixia de les seves concentracions amb les inferiors, però on s’estrena amb l’absoluta als 16 anys. Una fita històrica davant la qual la federació s’està bolcant per convertir Lamine en patrimoni de present i, sobretot, de futur de la selecció.

El davanter va rebre una càlida abraçada del seleccionador, Luis de la Fuente, tot just entrar a la residència. El de La Rioja el va qualificar com un jugador «genial» i li vol demostrar des del primer dia que les seves paraules no són buides.

Lamine va arribar a la residència acompanyat de Gavi, que als 19 anys ja exerceix com un veterà més. El primer dia d’un nou és especial ja que s’ha de sotmetre a la sessió de fotografies amb la samarreta d’Espanya, presentar-se i, durant aquests dies, passar per la novatada, que acostuma a consistir a cantar al menjador davant els companys. Una cosa en la qual també l’acompanyarà el debutant Álex Baena, del Vila-real. Lamine n’està previngut...

El sa ambient que ha creat Luis de la Fuente a l’equip, aliè al soroll extern, és un factor que ajudarà molt Lamine. Els més veterans, com Azpilicueta o Carvajal, tenen clar el seu rol, així com els nous capitans, com Morata i un Rodri amb cada vegada més pes al vestidor de ‘la Roja’.

Ambient favorable

Balde o Nico Williams són uns altres joves que tindrà a prop per proximitat en edat i aficions. La seva integració apunta a senzilla i De la Fuente vol apuntalar «la família» que va consolidar en la concentració de la UEFA Nations League després d’una primera finestra una mica turbulenta amb les seqüeles dels clàssics sobrevolant, especialment per l’enganxada entre Gavi i Ceballos. El madridista està lesionat i no ha tornat a ‘la Roja’.

No només De la Fuente i els companys l’acompanyen. També compta amb el suport de les altes esferes federatives. Començant pel director de la selecció, Albert Luque, que ha fet una feina eficaç i discreta perquè Lamine afronti aquest doble partit contra Geòrgia i Xipre, classificatoris per a l’Eurocopa del 2024.

Luque va organitzar el dinar entre els coordinadors de les seleccions, Francis Hernández i Tito Blanco, amb el mateix Lamine i el seu entorn, així com amb el FC Barcelona per obtenir el ‘sí’ del futbolista. El tècnic del Marroc, Walid Regragui, estava pressionant i la federació va actuar amb pressa per evitar que el jugador se’ls escapés.

Preferència del Barça

El FC Barcelona també preferia que Lamine jugués per Espanya. Així ho va manifestar Xavi per l’afecte que sent pels seus anys d’internacional i també, en el sentit pràctic, per tenir-lo més a prop. Les concentracions són més pròximes; els viatges, més còmodes, i la interacció apunta a més senzilla.

De la Fuente té la intenció de donar-li minuts en els dos partits contra Geòrgia i Xipre. Divendres a Geòrgia és més complex i potser la seva entrada arribarà des de la banqueta. Les circumstàncies manaran. Apunta molt més titular en el duel de dimarts contra Xipre a Granada, on Espanya no hauria de patir per aconseguir la victòria.

En cas de participar en els dos xocs, Lamine només estaria a un partit de jugar els tres amb els quals ja no pot canviar de selecció, com marca la nova reglamentació de la FIFA i que, per exemple, va permetre a Munir jugar amb el Marroc després de disputar un únic partit amb Espanya.

Si Lamine marxa feliç d’aquesta finestra, segur que serà en la següent, amb els partits contra Escòcia i Noruega d’octubre, en els quals certificaria la seva presència amb ‘la Roja’ ja sense cap tipus de temptació per part de la federació marroquina de seduir-lo.

Rècord de Gavi

Notícies relacionades

De tota manera, la seva trucada no només obeeix ni de bon tros a una qüestió burocràtica. La seva titularitat al FC Barcelona ha posat de manifest, a ulls de De la Fuente, que ja és un jugador que pot marcar les diferències amb l’absoluta.

Si debuta divendres a Geòrgia, seria el més jove a fer-ho amb Espanya, amb 16 anys i 57 dies, superant el rècord de Gavi, que es va estrenar amb 17 anys i 62 dies.