El Govern demana al TAD la suspensió cautelar de Rubiales per perjudicar la imatge d’Espanya
1
Es llegeix en minuts

El Consell Superior d’Esports (CSD) ha sol·licitat al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) la suspensió cautelar del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, al considerar que el seu comportament en la final del Mundial femení de futbol «està afectant la imatge de l’esport espanyol i d’Espanya» i posa en perill, a més, la candidatura del Mundial 2030, segons ha avançat el diari ‘El País’.

 Aquesta petició arriba al TAD després que l’organisme qualifiqués aquest divendres de falta «greu» i no «molt greu» el petó sense permís a la jugadora Jenni Hermoso per part de Rubiales.

 «Els actes són d’especial gravetat, ja que van tenir lloc en la celebració de la final del Mundial de futbol femení i, per tant, van ser objecte d’una difusió extraordinària en l’àmbit internacional, afectant directament la imatge de l’esport espanyol. I això tenint en compte que aquests actes van ser protagonitzats, tant a la llotja d’autoritats com en l’entrega de trofeus, pel president de la RFEF, que és el màxim representant del futbol espanyol», diu el text, segons publica ‘El País’.

 En els mateixos termes s’ha expressat aquest dissabte el president en funcions, Pedro Sánchez, en un acte de partit a Màlaga en què ha lloat la «reacció exemplar» de les jugadores de la selecció espanyola femenina de futbol davant les «actituds i discursos vergonyosos» de Rubiales, i ha donat a entendre que no pot seguir al capdavant de la federació.

Notícies relacionades

 «Un no pot aspirar a representar Espanya i deixar malament Espanya amb actituds i discursos que ens avergonyeixen i que no ens representen», ha afirmat Sánchez.

 Per la seva banda, Rubiales va acusar aquest divendres de forma velada el Govern per, segons el seu parer, entossudir-se «a prendre part i pressionar» contra ell, després que el TAD qualifiqués de falta «greu» el seu petó sense consentiment a Jenni Hermoso.