«VAIG COMETRE UN ERROR HUMÀ, NO SÓN ELS MEUS VALORS»

Luis de la Fuente, sobre els seus aplaudiments a Rubiales: «Demano perdó, ho lamento, no he de dimitir»

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

I Luis de la Fuente va llegir un comunicat. Un comunicat per explicar els seus aplaudiments còmplices a Luis Rubiales. Jaqueta blava, camisa blanca i rostre seriós, molt seriós al saló Villalonga de la ciutat esportiva de Las Rozas. «M’agradaria començar explicant el que vaig viure l’assemblea passada. No soc jutge, escriptor ni periodista, soc entrenador. Em recolzo en algunes notes», ha començat llegint el tècnic, insistint que «no he de dimitir».

«Davant la repercussió social, mediàtica i política vull aprofitar el meu espai de seleccionador nacional. He rebut crítiques, dures crítiques per això. Són totalment merescudes, demano perdó, ho lamento. Dono la meva explicació, vaig acudir a una assemblea convençut, insisteixo, convençut que assistíem a un acte de comiat de president», ha dit De la Fuente.

«Estic i he estat al costat de la igualtat»

«Demano les meves més sinceres disculpes. Qui em coneix sap que no representa els meus valors, estic i estaré al costat de la igualtat i del respecte. Sempre he tingut un comportament irreprotxable. Tots recordem el que va passar després del triomf a Sydney. Ni Jenni ni la resta de les seves companyes són responsables del que hi va passar»

No hi ha hagut temps ni que li fessin preguntes. Luis de la Fuente, el seleccionador espanyol, ha volgut explicar-se després dels seus aplaudiments a Luis Rubiales en l’assemblea de la Federació espanyola de futbol en què el dirigent va insistir que no dimitiria. I no ha dimitit encara. De la Fuente ha sigut, a més, confirmat en el seu càrrec per Pedro Rocha, el president interí de la Federació.

Per això, no se’n va tampoc el tècnic de La Rioja, ubicat en el centre de les crítiques per aquests còmplices aplaudiments cap a l’home que el va posar en el càrrec després de prescindir de Luis Enrique, actual entrenador del París SG. De la Fuente es va penedir d’aquest gest amb què participava del discurs bel·licista de Rubiales, que va aplaudir quan va denunciar que existia «un fals feminisme». 

Veu al comunicat de divendres

Va passar divendres passat a Las Rozas, la ciutat esportiva de la Federació a Madrid. I a Las Rozas va tornar aquest divendres De la Fuente, que es va desmarcar de l’actitud de Rubiales amb un comunicat que va emetre hores després. Un comunicat en què censurava «sense pal·liatius» l’encara president.

Manifestava llavors la seva «repulsa absoluta davant qualsevol acte de violència masclista, per la qual cosa no hi ha postures tèbies a l’hora d’enfrontar-nos a aquest tipus de situacions». A aquest document, que va remetre dissabte passat a l’Agència EFE i en què no va citar en cap moment Jenni Hermoso, li ha posat veu avui. 

«¿Traït per Luis Rubiales? No, no m’he sentit traït. Vaig arribar a l’assemblea pensant que seria una dimissió, però vam entrar en xoc quan vam veure que no va ser així»

De la Fuente

Seleccionador espanyol

Notícies relacionades

«No són els meus valors, ho sento. Vaig cometre un error humà. Ho sento»; ha reiterat l’entrenador ja a preguntes dels periodistes. «¿Traït per Luis Rubiales? No, no m’he sentit traït. Vaig arribar a l’assemblea pensant que seria una dimissió, però vam entrar en xoc quan vam veure que no va ser així. Vaig pensar que l’assemblea aniria per un altre costat», ha dit el seleccionador.

«¿Coaccionat per Luis? Vam estar gairebé tots els treballadors de la Federació amb una idea que escoltaríem un acte protocol·lari, anàvem a la dimissió d’un president i ens vam trobar una cosa totalment diferent. No era fàcil de digerir. Per a mi, no ho va ser. Em vaig quedar en blanc, és una situació que em va superar», ha advertit. «És injsutificable, ho vaig viure desbordat. No vaig saber estar a l’altura i controlar aquestes emocions. No em reconec».