«ESTÀ TOCAT PER UNA VARETA DE DÉU»

Lamine Yamal, convocat per a la selecció absoluta d’Espanya

Lamine Yamal, convocat per a la selecció absoluta d’Espanya

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ni un mes. Ni un mes del Gamper, on va enlluernarLamine Yamal amb una aparició sorprenent, que li va proporcionar la titularitat en el Barça, fins a la convocatòria per a la selecció absoluta de la selecció espanyola. Ni un mes ha passat des d’aquesta irrupció que ha sacsejat el futbol d’aquest país.

Tenia el jove davanter blaugrana, que va complir 16 anys el 13 de juliol passat, dues opcions: enrolar-se a la selecció del Marroc, el país on va néixer el seu pare, o seguir amb Espanya, en què ja havia jugat en les categories inferiors.

«El noi volia venir amb nosaltres. És un futbolista amb una potència excepcional. Està tocat per la vareta de Déu, és diferent. Està preparat per competir al màxim nivell amb la selecció»

Luis de la Fuente

Seleccionador espanyol

«S’ha fet un seguiment a Lamine en les categories inferiors, però Francis Hernández i Tito es van reunir amb ell a Barcelona. El noi volia venir amb nosaltres», ha dit De la Fuente. «Tots coincidirem que és un futbolista amb una potència excepcional. Està tocat per la vareta de Déu, és diferent. Ni per dalt, ni pels mínims. No miro l’edat, miro la capacitat, categoria i està preparat per competir al màxim nivell amb la selecció», ha dit el tècnic de La Rioja.

Al final, Lamine no s’ha mogut de la seva postura inicial, malgrat les fortes pressions que ha rebut en les últimes setmanes, coincidint amb la seva espectacular irrupció en l’elit sent ja, malgrat que és un imberbe, «un jugador diferencial», com no para de reconèixer Xavi Hernández, el seu entrenador al Barça.

Notícies relacionades

Ha sigut citat per al doble duel amb Geòrgia (8 setembre) i Xipre (12 setembre al Nou Estadi de Los Cármenes a Granada), transformat ja oficialment en la gran novetat de la selecció espanyola, que es troba sota sospita per la còmplice actitud de Luis de la Fuente, a qui va aplaudir

Tan «diferencial» és que Luis de la Fuente, el seleccionador, no ha dubtat a obrir-li les portes de ‘La Roja’. Per convenciment (el seu talent fa caure barreres a una velocitat vertiginosa) i per necessitat perquè Espanya no vol perdre un talent d’aquest nivell. 

Els 24 jugadors en la llista de Luis de la Fuente

Porters: Unai Simón Kepa i David Raya.

Defenses: Carvajal, Azpilicueta, Le Normand, David García, Pau Torres, Laporte, Balde i Gayà.

Centrecampistes: Rodri, Gavi, Mikel Merino, Zubimendi, Baena i Fabián Ortiz.

Davanters: Morata, Joselu, Marco Asensio, Dani Olmo, Nico Williams, Abel Ruiz i Lamine Yamal.